Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσιογράφοι σε pay rolls; 'Ελα...

ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο τριήμερο της λειτουργίας της, ήταν απόλυτα συντονισμένη με την παράδοση, όπως καθιερώθηκε μεταπολιτευτικά από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και συνεχίστηκε από τον Αντρέα Παπανδρέου (ιδού ο ομφάλιος λώρος). Και υπήρξε καθοριστική για τη συνέχιση αυτής της παράδοσης, την οποία επιχείρησε να εκσυγχρονίσει ο ρηξικέλευθος και καθόλου κρυπτόμενος πρωθυπουργός.
Στο πλαίσιο της παράδοσης κινήθηκαν και οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί, μηδέ του κ. Καρατζαφέρη εξαιρουμένου. Τι να περιμένει λοιπόν η πατρίς;
Έτσι, εξηγείται μια δημοσιογραφική συμπεριφορά που βρήκε την ευκαιρία να αποκαλύψει ότι στην ομιλία Τσίπρα στο Βελλίδειο παρέστησαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στο αξιόλογο site του Νίκου Χατζηνικολάου, e-nikos.gr, εμφανίστηκε με τεράστιο ερωτηματικό η παρουσία στην ομιλία του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη! Ο εν λόγω τυχαίνει να είναι -εκτός από ΠΑΣΟΚ - και αυτοδιοικητικό στέλεχος και πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Αν παρέστη στις ομιλίες Βενιζέλου και Κουβέλη δεν γνωρίζω, ή και στου κ. Σαμαρά, αλλά, μιας και περιλαμβάνεται στο πρωτόκολλο της Διεθνούς Έκθεσης, φυσικά και καλείται σε όλες. Ο ανταποκριτής (;) του e-nikos.gr κατέγραψε την παρουσία με υπονοούμενα για το ενδεχόμενο να είναι κι αυτός ένας από τους πράσινους που λοξοκοιτούν. Να η κρυφή σχέση Τσίπρα - ΠΑΣΟΚ.

Για να βοηθήσω, προσθέτω στους υποψήφιους συριζαίους τον άλλοτε δημοτικό σύμβουλο Γ. Τανιμανίδη (πρόεδρο του σωματείου Παναγία Σουμελά), τον άλλοτε υποψήφιο δήμαρχο και εγνωσμένων συντηρητικών πεποιθήσεων Άγη Κυνηγόπουλο (επίτιμος πρόξενος της Λιθουανίας), τον επί σειρά ετών εκπρόσωπο των βιομηχάνων κ. Ευθυμιάδη και μια σειρά άλλων Θεσσαλονικέων που υπέστησαν την ομιλία Τσίπρα λόγω ακριβώς της άλλης ιδιότητάς τους και όχι της πολιτικής. Έλα όμως που στη ζωή όλα είναι πολιτικά και έπρεπε να μην πατήσουν ούτε απέξω από την ομιλία του ενοχλητικού νέου.
Την άλλη μέρα, στη συνέντευξη (αυτήν που απέφυγε να δώσει ο Σαμαράς διότι είχε πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθεί), είχαμε μια από τα ίδια με ορισμένες ερωτήσεις. Ουδείς ψόγος.
Επειδή όμως ειπώθηκαν πράγματα πρωτόγνωρα, εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης επισημαίνοντας ότι η δήλωση Τσίπρα για «δημοσιογράφους - ταγούς του έθνους» που βρίσκονται σε pay rolls πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένα στοιχεία, διότι αλλιώς αποτελεί σπίλωση του κλάδου. Η απόφαση για την ανακοίνωση ελήφθη κατά πλειοψηφία -και είναι γνωστό ότι η μειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, που καταψήφισε δεν κινείται στο πολιτικά ορθό φάσμα που συνθέτει η σημερινή κυβέρνηση συνευθύνης, σωτηρίας κ.λπ.
Εγώ συμφωνώ με την ανακοίνωση. Να δώσει στοιχεία ο Τσίπρας. Αλλά μήπως θα βοηθούσε αν τα ζητήσει μαζί του από τις δημόσιες υπηρεσίες πάσης φύσεως, τα γραφεία τύπου υπουργείων, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κ.λπ. και η ΕΣΗΕΜ-Θ, μαζί με την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ;
Να δούμε έτσι αν αληθεύουν οι καταγγελίες για δημοσιογράφους με αόρατη παρουσία σε διάφορες υπηρεσίες και μέσα (αν είναι δυνατόν!). Έχουν γραφεί πράγματα, που ουδέποτε καταδέχτηκαν οι ενδιαφερόμενοι να διαψεύσουν, αλλά, μιας και η Ένωσή μας αποφάσισε να καθαρίσει την κατάσταση (αν αντιλαμβάνομαι ορθώς), ιδού η ευκαιρία. Και ας ζητηθούν, για παράδειγμα, να αιτιολογηθούν η επιλογή της κυρίας Σαλαγκούδη (με μακράν εμπειρία στο επάγγελμα φαντάζομαι) για τη στελέχωση νεόδμητης υπηρεσίας της ΕΡΤ με μισθό μόνο 3.500 ευρώ όπως δημοσιεύτηκε, η καταγγελλόμενη τάχα μου παρουσία του κ. Γ. Παπαχρήστου σε αρκετά μέσα που και 40 ώρες να είχε η μέρα δεν θα τα προλάβαινε και πάει λέγοντας. Επιτέλους, ας αναγνωριστούν οι αξίες και να γίνει κατανοητό ότι η πολυθεσία δεν αποτελεί απόρροια ρουσφετιού αλλά ικανοτήτων.
Επαναλαμβάνω ότι θεωρώ την ανακοίνωση ορθή και απόλυτα συντονισμένη με το κλίμα της εποχής. Ουδείς δικαιούται να λαϊκίζει ανέξοδα. Ανάλογες αυστηρές ανακοινώσεις εκδίδουν και τα συνδικαλιστικά όργανα των εφοριακών όταν επιχειρείται σπίλωση του κλάδου τους, των γιατρών όταν διατυπώνεται η ασύστατη κατηγορία πως βασιλεύει το φακελάκι στα νοσοκομεία και λοιπά. Τι αποδεικνύεται; Ουδέν!
Άρα, είναι καιρός να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και όχι να φωνάζουμε για την παρουσία Λιάτσου στην ΕΡΤ ή του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αντώνη Λιάρου ή της πρώην εκπροσώπου του έθνους κ. Αγάτσα. Η επιλογή τους είναι αξιοκρατική. Όπως εξάλλου και όλων των άλλων που πηγαινοέρχονται σε κάθε κυβερνητική αλλαγή (ακόμη και του ιδίου κόμματος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου