Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τα έχω πάρει στο κρανίο...

Χρήστου Δημήτρης
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/06/2012
Πόσες φορές, όταν μπροστά στα μάτια μας συμβαίνουν τέρατα και σημεία, δεν λέμε "άσε με, τα έχω πάρει στο κρανίο"; Σε τέτοια κατάσταση -και μάλιστα διαρκείας- διαβιώ τις τελευταίες μέρες. Τα έχω πάρει στο κρανίο με την κ. Μέρκελ και τη γερμανική ηγεσία που διεξάγει -κυριολεκτικά- τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο για τη δημιουργία αποικιών και υποτελών χωρών στην Ευρώπη. Η αδιαλλαξία και η εχθρότητα με την οποία αντιμετώπισαν τους Αμερικανούς (παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις Ομπάμα) στην πρόσφατη συνάντηση του G20 δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.
Τα έχω πάρει στο κρανίο με Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, που θεωρούν ότι σε αυτόν το πόλεμο θα ζήσουμε, παρακαλώντας τους κατακτητές να μας δίνουν το δηλητήριο με κουταλάκι του γλυκού, αντί την κουτάλα της σούπας. Δεν έχουν τον παραμικρό σχεδιασμό για την εθνική ανασυγκρότηση της οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης, δεν έχουν συμμάχους στην κοινωνία.


ΤΑ ΕΧΩ πάρει στο κρανίο με τον κ. Σημίτη, που μας κουνά το δάχτυλο για το τι πρέπει να κάνουμε, αυτός που σπατάλησε τα δανεικά σε φιέστες, που παρέδωσε μεγάλο μέρος της πολιτικής εξουσίας στους νταβατζήδες, αυτός που μπροστά στα μάτια του οι Άκηδες λεηλατούσαν τον δημόσιο πλούτο. Τα έχω πάρει στο κρανίο με τον Θόδωρο Μαργαρίτη και τον Νίκο Μπίστη, οι οποίοι όποτε βγαίνουν στην τηλεόραση μας μιλούν ως εγγόνια του Μπερλινγκουέρ για τον ιστορικό συμβιβασμό θεωρώντας ότι αυτό που γίνεται σήμερα εδώ είναι ανάλογο και αντίστοιχο του ιταλικού εγχειρήματος που ποτέ δεν έγινε!

ΤΑ ΕΧΩ πάρει στο κρανίο με τον Λοβέρδο και τον Χρυσοχοΐδη, που λειτουργούν ως πρεζόνια της εξουσίας και χωρίς την υπουργική καρέκλα παθαίνουν σύνδρομο στέρησης. Η πολιτική είναι μια λεπτομέρεια, που υπάρχει για να απολαμβάνουν τα αγαθά και τους πειρασμούς της εξουσίας. Δώστε τους ένα πόστο παρακαλώ. Υγειονομικός υπεύθυνος για τους οίκους ανοχής ο Ανδρέας, κυνηγός μεταναστών και προϊστάμενος της ΕΡΤ (για να έχει εξασφαλισμένα συνεργεία στο κυνηγητό) ο Μιχάλης.
Τα έχω πάρει στο κρανίο με τον Βενιζέλο, που τοποθέτησε στην κυβέρνηση συνευθύνης "υπερπολιτικά" πρόσωπα, για τα οποία οι αρμόδιοι ρεπόρτερ της "Αυγής" έψαχναν μια ώρα να τα βρουν στη λίστα.

ΤΑ ΠΗΡΑ στο κρανίο που δεν μετέχει της νέας κυβέρνησης ο κ. Στουρνάρας, σοσιαλιστής υψηλής κοπής και ραφής, δεξί και αριστερό χέρι του αλήστου μνήμης υπουργού Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, εκείνου του τύπου που σε ένα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από το βήμα των ομιλητών, με στεντόρεια φωνή, κραύγασε: "Σύντροφοι και συντρόφισσες για το σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι!!!". (Εκείνη τη στιγμή από συγκίνηση χύθηκε ο καφές στο παντελόνι μου.)

ΤΑ ΠΗΡΑ στο κρανίο που τελευταία στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε το χαρτοφυλάκιο της προστασίας του Περιβάλλοντος για να δείξει στον λάιτ νεοφιλελεύθερο Παπακωνσταντίνου τι σημαίνει ultra νεοφιλελευθερισμός για την αξιοποίηση του φυσικού κεφαλαίου της χώρας.

ΤΑ ΕΧΩ πάρει στο κρανίο με τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς Δημόσια Τάξης της μεταπολίτευσης, που μας έφτασαν στο σημείο τα όργανα της τάξης να ψηφίζουν -λέει- σε ποσοστό 50% την αταξία των συμμοριών της "Χρυσής Αυγής". Σε κανέναν δεν απαγορεύεται να έχει τις πολιτικές του προτιμήσεις. Αλλά μετά από 38 χρόνια δημοκρατίας, που σημαίνει και αντίστοιχη εκπαίδευση των δυνάμεων προστασίας του πολίτη, αυτό που συνέβη είναι σοκ, είναι μήνυμα μεγάλης κρίσης.

ΤΑ ΕΙΧΑ πάρει στο κρανίο με την ηγεσία του ΚΚΕ, που μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, όπως μας έλεγαν τα στελέχη του κόμματος που ήταν στα τηλεοπτικά πάνελ, οι εκτιμήσεις του κόμματος για την κρίση δικαιώθηκαν και πάλι, πως σε τίποτα δεν μπορεί να ελπίζει ο λαός! Και γιατί χρειάζεται κόμμα, και μάλιστα επαναστατικό, για να κάνεις σωστές εκτιμήσεις; Και εγώ εδώ και τρία χρόνια σωστές εκτιμήσεις κάνω, αλλά δεν έφτιαξα κόμμα. Φτιάξτε ένα ινστιτούτο και αφήστε τον κόσμο να βρει μόνος του τον δρόμο του.

ΤΑ ΕΙΧΑ πάρει στο κρανίο με αρκετούς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με το 17% μιλούσαν σαν να είχαν αυτοδυναμία αναγγέλλοντας λεπτομερείς πολιτικές στην οικονομία. Ας τους πληροφορήσω όλους ότι δεξιά και αριστερά σύμμαχοι δεν υπάρχουν και, αν θέλουν να λυτρώσουν τον ελληνικό λαό και να σώσουν την πατρίδα μας, πρέπει να βάλουν στόχο στις επόμενες εκλογές το 47%. Ναι, τόσο. Το πώς θα το κάνουν είναι δικό τους πρόβλημα. Αυτοί είναι πολιτικοί, αυτοί έχουν μπροστά τους 1.655.053 πολίτες που εναπόθεσαν πάνω τους τις ελπίδες για τη μεγάλη ανατροπή. Να κόψουν τον λαιμό τους και να βρουν τον δρόμο.
d.xristou@avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου