Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

«Με τη βοήθεια του Θεού»...

Του Μανόλη Λαμτζίδη*

«Με τη βοήθεια του Θεού» δήλωσε ο κ. Σαμαράς ότι ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας. Προφανώς «με τη βοήθεια» αυτού του «Θεού», το «καθεστώς» πέτυχε να εκλεγεί «φιλο-μνημονιακή» τρικέφαλη, τερατόμορφη κυβέρνηση για να φέρει σε πέρας το «θεάρεστο» έργο της. Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι ο «Θεός» είναι οπαδός του «Μνημονίου», της «μίζας», της «λαμογιάς», των «ρουσφετιών», των άγριων περικοπών συντάξεων και μισθών και των «χαρατσιών». Και ότι μέσα στη «μεγαθυμία» του προφανώς ανέχεται και αποδέχεται σαν αναπόδραστη ανάγκη τη φτώχεια και τη δυστυχία, τις χιλιάδες των ανέργων, τις αυτοκτονίες, την αφάνταστη ταλαιπωρία ηλικιωμένων, τους θανάτους των ασθενών μέσα στα νοσοκομεία από πείνα, τις λιποθυμίες των μαθητών από την πείνα, τις βάρβαρες και απρόκλητες δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών συμπολιτών μας ! «Με τη βοήθεια του λαού», ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναδείχθηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση ως έκφραση ενός πλειοψηφικού κοινωνικού ρεύματος με σαφή αντιμνημονιακή κατεύθυνση και ταξικά χαρακτηριστικά χωρίς όμως ανάλογη οργανωτική υποδομή με προοπτική να ανατρέψει τη νέα κυβέρνησή της - πολύ, λόγω «Μνημονίου»- περιορισμένης ευθύνης! Αυτός ο «Θεός» όμως, ο «Θεός» του Μνημονίου, που βοήθησε τον κ. Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός, επικεφαλής της τερατόμορφης τρικέφαλης «μνημονιακής» κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι ο «Θεός» του ελληνικού λαού, είναι ο εχθρός του.

Θυμίζει περισσότερο τον «Μαμμωνά» της Καινής Διαθήκης, που ενσαρκώνει το πνεύμα της (καπιταλιστικής) πλεονεξίας και απληστίας... Δεν μπορεί να είναι αυτός ο «Θεός» ενός λαού, που υποφέρει και δοκιμάζεται καθημερινά. Με αφορμή τη δήλωση αυτή γεννιέται ένα ερώτημα: πως τοποθετήθηκε η ηγετική ομάδα της ιεραρχίας της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ελλαδικής Εκκλησίας απέναντι στο φαινόμενο ενός δεξιού πρωθυπουργού, ο οποίος επικαλείται τον «Θεό»; Η ίδια τήρησε προεκλογικά την ουδετερότητά της, όπως έπρεπε, ή αφέθηκε στον σφιχτό εναγκαλισμό του «καθεστώτος» και της Δεξιάς;
Η συνάντηση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου με τον κ. Σαμαρά προεκλογικά μόνο εθιμοτυπικού χαρακτήρα ήταν; Έπαιξε ρόλο στην απώλεια της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην Α' Θεσσαλονίκης υπέρ της Νέας Δημοκρατίας; Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλαδική Εκκλησία οφείλει- ιδιαίτερα στην παρούσα φάση- να απαλλαγεί από το χρόνιο θανατηφόρο εναγκαλισμό της Δεξιάς και του «καθεστώτος», που είχε ως αποτέλεσμα τη ριζική αλλοίωση του χαρακτήρα της, προκειμένου να παίξει τον ρόλο της ως ανεξάρτητου θρησκευτικού - πνευματικού θεσμού στο πλευρό των ανθρώπων του ελληνικού λαού, που υποφέρει και δοκιμάζεται καθημερινά από τις «μνημονιακές» πολιτικές. Να πάψει επιτέλους να έχει τα χαρακτηριστικά ενός ιδεολογικού μηχανισμού της Δεξιάς, που συμβάλλει αφενός στη διαιώνιση της κυριαρχίας της, αφετέρου στην εμπέδωση του σημερινού μνημονιακού «καθεστώτος», το οποίο ευνοεί σκανδαλωδώς τον πλουτισμό των ολίγων σε βάρος των πολλών και τον εξοβελισμό των τελευταίων από την κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας!

* Ο Μανόλης Λαμτζίδης είναι δικηγόρος, πρ. πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου