Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Θα προετοιμαστούμε και σύντομα θα είμαστε κυβέρνηση

Την πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το κόμμα του είναι το μόνο που μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

«Κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να εφαρμόσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν είμαστε διεφθαρμένοι ή φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε ακόμη ότι το κόμμα του επιδιώκει μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη να μπει τέλος στην καταβολή μισθών σε ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα, για την μείωση του αριθμού των συμβούλων των υπουργών και των αξιωματούχων στο μισό, καθώς και την περικοπή του αριθμού των βουλευτών και των μισθών τους», διευκρίνισε.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατευθύνουν το θυμό τους ενάντια στα μέτρα λιτότητας σε ένα νέο πολιτικό κίνημα.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα η εναλλακτική λύση θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», τόνισε.

«Θα προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα για να ασκήσουμε μια πολύ καλύτερη και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και προφανώς, να οργανωθούμε για να είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε όταν έλθει η ευκαιρία», υποσχέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου