Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ξεσκεπάζει την απάτη του PSI

Πώς με τη μπλόφα της σωτηρίας της Ελλάδος από τη χρεοκοπία,

υποδούλωσαν τη χώρα στους δανειστές

Θα μιλήσουμε με αριθμούς. Τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, γιατί όλα προέρχονται από επίσημα έγγραφα.

Α. Ανταλλαγή ομολόγων – Δημόσιο χρέος

Το συνολικό δημόσιο χρέος ήταν 368 δις €.

Έγινε αναγκαστική ανταλλαγή του 95,7% των παλαιών ομολόγων αξίας 206 δις €, δηλαδή 206 x 0,957 = 197 δις € αξία ομολόγων.


Συνεπώς διαγράφεται το ποσό των 197 δις € του χρέους μας.

Το οικονομικό κόστος για την χώρα έναντι αυτής της διαγραφής είναι:

30 δις € Αγορά βραχυπρόθεσμων ομολόγων του EFSF
50 δις € Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών
12 δις € Κάλυψη ζημιών των ασφαλιστικών ταμείων
5 δις € Δεδουλευμένοι τόκοι παλαιότερων ομολόγων τα οποία ανταλλάχθηκαν
Σύνολο 97 δις €
+ 62 δις € Ονομαστική αξία των νέων ομολόγων σε αντικατάσταση των παλαιών
Σύνολο 159 δις € Κόστος
Άρα, το όφελος είναι: 197 – 159 = 38 δις €

Όμως, υπήρξαν ομόλογα τα οποία δεν «κουρεύτηκαν» αξίας 171 δις € (368-197=171)

Οπότε, το χρέος γίνεται: 159 + 171 » 330 δις €

Αν στο παραπάνω ποσό προστεθούν και 22 δις € το έλλειμμα του 2011

το σύνολο του χρέους είναι πλέον: 352 δις €

Β. Έλληνες ομολογιούχοι

Τα ομόλογα αξίας 206 δις € που «κουρεύτηκαν» αφορούν ιδιώτες

α. 72 δις € Έλληνες

Ιδιώτες
Ασφαλιστικά ταμεία (12 δις €)
Τράπεζες
β. 134 δις € ξένους

Σύνολο 206 δις €

δηλαδή, η Ελλάδα συμμετέχει κατά 72/206 » 34% στις ζημιές από το «κούρεμα», ενώ η συμμετοχή της στη ΕΚΤ (κλείδα) είναι στο 2,6%!!

Οι ζημιές των τραπεζών μεταβιβάζονται στον προϋπολογισμό, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία ή δεν θα έχουν να πληρώσουν συντάξεις ή και οι δικές τους ζημιές θα μεταβιβαστούν στον προϋπολογισμό.

Οι Έλληνες ιδιώτες χάνουν τα χρήματά τους.

Δηλαδή όλα τελικά μεταφέρονται στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

Γ. Η κερδοσκοπία του «διοικητικού τομέα» (officialsector)

Τα 171 δις € που δεν «κουρεύτηκαν» (ΔΝΤ, ΕΚΤ κλπ), στην πράξη 162 δις €, ανήκουν στον «διοικητικό τομέα», όπως λέγεται.

Αναλυτικά είναι κάτοχοι ομολόγων αξίας:

ΔΝΤ 20 δις €
ΕΚΤ 57 δις €
Ευρωσύστημα Κεντρικών τραπεζών 53 δις €
Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
(EFSF) κυρίως

32 δις €
Σύνολο 162 δις €
Όλοι οι ανωτέρω είναι σχεδόν βέβαιο ότι αγόρασαν τα Ελληνικά ομόλογα σε πολύ χαμηλή τιμή (περίπου 40% της αξίας τους) και τώρα πληρώνονται ολόκληρο το ποσό!!!

Γι’ αυτό η ΕΚΤ ανακοίνωσε επιστροφή κερδών από την αγορά των Ελληνικών ομολόγων.

Δ. Η κερδοσκοπία της ΤτΕ

Η ΤτΕ αντάλλαξε λίγες μέρες πριν το PSI το ρευστό που είχε από καταθέσεις ασφαλιστικών ταμείων (όπως αυτό των ακαδημαϊκών, των στρατιωτικών, υπαλλήλων του Υπ. Οικ.), αλλά και τα 600 εκ. του ΟΕΚ και της Εργ. Εστίας με ομόλογα τα οποία συμμετείχαν στο «κούρεμα». Δηλαδή «έφαγαν» (η ΤτΕ) κυριολεκτικά στο παρά πέντε τα χρήματα των ταμείων, μεταβιβάζοντας τη «προγραμματισμένη» ζημιά των ομολόγων σε αυτά!!!

Ας σημειώσουμε πως η ΤτΕ είναι ένας καθαρά ιδιωτικός οργανισμός με κατά 92% αφανείς μετόχους (το Δημόσιο κατέχει μόνο το 6% των μετοχών)

Τα συμπεράσματα είναι:

Με τη συμμετοχή της παράνομης Ελληνικής κυβέρνησης οι διεθνείς κερδοσκόποι (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΤτΕ) συνεχίζουν να απομυζούν τα χρήματα του Ελληνικού κράτους και των πολιτών του.
Η «σωτηρία» που περιγράψαμε μέσω του PSI αφορά τελικά 38 δις € και σε αντάλλαγμα η χώρα υποθηκεύτηκε στους δανειστές με το Μνημόνιο της 12ης Φεβρουαρίου 2012. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση υπέγραψε και απεδέχθη:
α. Την άρση της ασυλίας που προστάτευε την ιδιωτική περιουσία και τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, τον χρυσό και τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Χώρας.

β. Την απαγόρευση συμψηφισμού τυχόν απαιτήσεων της από τους δανειστές.

γ. Την απαγόρευση δανεισμού από τρίτες χώρες.

δ. Οι διαφορές θα λύνονται με βάση το Αγγλικό Δίκαιο, το οποίο προστατεύει πλήρως τα συμφέροντα των δανειστών.

ε. Την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Α.Ε.) από το οποίο θα πληρώνεται το δάνειο κατά προτεραιότητα, έναντι όλων των υπολοίπων υποχρεώσεων του κράτους.

στ. Μείωση μισθών και συντάξεων, διάλυση του συστήματος Υγείας της Χώρας, κλείσιμο όλων των κρατικών ερευνητικών κέντρων, κλείσιμο του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας κλπ.

Απεδέχθησαν την εκποίηση της Χώρας, την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού που συντελείται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ελλάδα βαδίζει προς την ολοσχερή καταστροφή.

Στις επερχόμενες εκλογές Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ… Άλλωστε η ψήφος μας, είναι όλη μας η ζωή σε μία στιγμή!

Ας μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη .

Χαμένη ψήφος είναι η, ψήφος στους χαμένους ανθρώπους του μέχρι σήμερα πολιτικού κόσμου.

http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/anakoinoseis/595-i-koinwnia-kseskepazei-tin-apati-tou-psi

1 σχόλιο:

  1. Ο Βενιζέλος, ως καλός δωσίλογος των τοκογλύφων, "κούρεψε" "γουλί" τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Έλληνες μικροεπενδυτές και όσο του επέτρεπαν "κούρεψε" τους μεγάλους τοκογλύφους. Άφησε όμως εντελώς ανέπαφους τους εγκληματίες της Goldman Sachs, της ΕΚΤ και των λοιπών "ευαγών" ιδρυμάτων. Έμειναν ανέπαφοι δηλαδή αυτοί, οι οποίοι "μαγείρευαν" τα στοιχεία και άρα αυτοί, οι οποίοι μεθόδευαν την ελληνική χρεοκοπία. Πολύ πριν πάρουμε τα χρήματα των φτωχών Εσθονών ή των θυμωμένων Γερμανών, όπως θα έλεγε και ο Σόιμπλε, καλό είναι να πάρουμε ό,τι μπορούμε από τα χρήματα των τοκογλύφων. Το "ομόλογο" του swap της Goldman Sachs δεν έχει "κουρευτεί". "Κουρέψαμε" τα ομόλογα των φτωχών και των άσχετων πολιτών και δεν "κουρέψαμε" το ομόλογο των εγκληματιών, οι οποίοι μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Το ίδιο δεν έχουν "κουρευτεί" και τα ομόλογα της τοκογλυφικής ΕΚΤ …Τα ομόλογα εκείνα, τα οποία τα έχει αγοράσει στο 60% της αξίας τους και τα έχει βάλει στον ισολογισμό της στο 100%.

    Αν λοιπόν σε αυτές τις εκλογές βγει μια κυβέρνηση πατριωτών Ελλήνων, μπορεί να συνεχίσει το "κούρεμα", που αρνήθηκε να κάνει ο δωσίλογος Βενιζέλος, χωρίς κανένας να μπορεί να την τρομοκρατήσει και άρα να την εμποδίσει …Τώρα πλέον κανένας δεν μπορεί να μας απειλεί με χρεοκοπίες και ενεργοποίηση CDS …Είμαστε "βρεγμένοι" και ο "βρεγμένος" δεν φοβάται μην "βραχεί" …Έχουμε ήδη "χρεοκοπήσει" …Έχουν ήδη ενεργοποιηθεί τα CDS. Αυτά σημαίνουν ότι μπορεί μια νέα κυβέρνηση να "κουρέψει" τα ομόλογα των τοκογλύφων, τα οποία έχουν εξαιρεθεί, χωρίς καμία άλλη συνέπεια …Τα ομόλογα των πρώην εργοδοτών του Παπαδήμου, τα οποία έχουν εξαιρεθεί παρανόμως από την προδοτική Κυβέρνηση του Παπαδήμου. Υπάρχουν ακόμα περιθώρια "κουρέματος" του ελληνικού χρέους. Υπάρχουν περιθώρια να επωφεληθούμε εις βάρος των τοκογλύφων, πολύ πριν φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων.


    Όσον αφορά την ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κατά την άποψή μου (και όχι μόνον επειδή αυτό φαντάζομαι) η ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι πολύ πιο "καθαρή" και πολύ λιγότερο ύποπτη από τους Καμμένο-Δημαρά, Καζάκη-Παπαθεμελή κλπ.. Αξίζει, λοιπόν, την ψήφο μας. Όμως πιστεύω πως, για την ώρα, το ιδανικό θα ήταν να βάλουμε στην άκρη τις υποψίες και τις όποιες ιδεολογικές μας διαφορές και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο. Ας γίνει μια κοινή προσπάθεια, ώστε να μην καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση –ούτε με συνεργασία– τα δύο τέρατα, προκειμένου να ξεφορτωθούμε τα κτήνη και τις "συμφωνίες" που μας επιβάλλουν, και μετά βλέπουμε. Ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτε χειρότερο από αυτά που ήδη έχουμε πάθει και από αυτά που με υπογραφές έχουν προγραμματιστεί να πάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή