Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αφιέρωμα – σοκ από το Spiegel για την αδιαφανή λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος!!!

Είναι πλέον γνωστός ο σκοτεινός ρόλος που διαδραματίζει η Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ο κύριος Προβόπουλος κατά την περίοδο της κρίσης όμως ΚΑΝEΝΑ από τα μεγάλα ΜΜE δεν τολμά να ακουμπήσει αυτό το “Άδυτο”, αφού η επιβίωση τους εξαρτάται από τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια που όταν βγουν στο φως, θα γκρεμιστεί συθέμελα το σύστημα της διαπλοκής.


 Εν ολίγοις, η τράπεζα της Ελλάδας, μόνο “της Ελλάδας” δεν είναι. Θησαυρίζει όμως στην πλάτη των Ελλήνων.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel λοιπόν στη διαδικτυακή του έκδοση αυτή τη φορά τα βάζει με την Τράπεζα της Ελλάδος την οποία επικρίνει για τη διανομή του μερίσματος προς τους μετόχους.
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως την ώρα που η Ελλάδα “κρέμεται” από τη βρύση των ευρωπαίων εταίρων και η κεντρική τράπεζα χρωστά τεράστια ποσά σε άλλες τράπεζες, εκείνη της Ελλάδος σκοπεύει να διανείμει μέρισμα ύψους 96,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν “ανώμαλο” το καθεστώς με το οποίο λειτουργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς όπως αναφέρει έχει ιδιωτικό κανονικά χαρακτήρα, μιας και το κράτος κατέχει μόνο το 9% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Φυσικά τους Γερμανούς δεν τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος, όπως φαίνεται από την τελευταία φράση. Είναι γεγονός όμως ότι και την υπόθεση της EFG που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην μεθόδευση με τα Ελληνικά ομόλογα, μόνο το Spiegel την είχε αποκαλύψει. Και οι δύο υποθέσεις σχετίζονται, όπως θα δούμε στη συνέχεια…

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου