Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ψεύτες και αμαρτωλοί...

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της κυβέρνησης στην οικονομία, πολιτική που υπαγορεύθηκε από το Μνημόνιο, έχει οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο. Έπεσε έξω στα έσοδα, έπεσε έξω στις δαπάνες, έπεσε έξω στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έπεσε έξω στην ύφεση, έπεσε έξω στην ανεργία, έπεσε έξω και στον πληθωρισμό. Προειδοποιήσαμε από τότε ότι η ύφεση θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των θυσιών στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός. Τους θυμίσαμε αυτό που τόνιζε πάντα ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας: ότι 'οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους'!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έκανε ακριβώς το αντίθετο: αύξησε τους φορολογικούς συντελεστές και μεγάλωσε το κίνητρο της φοροδιαφυγής! Προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Και σήμερα χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν ή μεταναστεύουν. Και μεταναστεύουν αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους ή απελπισμένους ανθρώπους, που ετοιμάζονται και εκείνοι να μεταναστεύσουν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από μια παρατεταμένη ύφεση! Χτυπάει όλη την κοινωνία και ιδιαίτερα τις φτωχότερες μάζες. Διαλύει τον παραγωγικό ιστό. Διαλύει την πολύτιμη μεσαία τάξη, την οποία κανείς πλέον δεν σκέφτεται. Κι υποχρεώνει τα νέα παιδιά να ξενιτευτούν. Παρατεταμένη ύφεση σημαίνει απελπισία επʼ άπειρον. Και τα παλιά και τα νέα μέτρα είναι 'ασκήσεις ματαιότητας'. Όλα αυτά είναι από τη βαρυσήμαντη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κ.Ο. της Ν.Δ. στις 26-11-2010 όταν σάλπιζε την αντεπίθεση για την εξουσία, όταν το άρωμα των πρόωρων εκλογών ήταν έντονο. Ανατριχίλα για το μέγεθος του οπορτουνισμού και της εξάρτησης!

ΟΠΩΣ θα έλεγε σήμερα η μικρή του προεκλογικού σποτ (που ρωτούσε τον δάσκαλο γιατί η Ελλάδα είναι εκτός ευρώ), γιατί κύριε Αντώνη, είπατε τόσα πολλά ψέματα; Απάντησε όμως ο Αντώνης και σε αυτό, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους της "Bild", γιατί δεν στήριξε την κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού εφαρμόζει τις ίδιες πολιτικές, λέγοντας το φοβερό “Ουδείς αναμάρτητος”! Πήγε λοιπόν ο κ. Σαμαράς επίσκεψη στην κ. Μέρκελ. Δεν έθεσε φυσικά θέμα επιμήκυνσης, διότι το είχε κόψει από πριν η καγκελάριος. Της πήγε δώρο την αμνήστευση για τις ευθύνες της Siemens και των γερμανικών αρχών που δεν εκδίδουν (καθιέρωση γερμανικής ετεροδικίας μέσα στην Ε.Ε.!) στην Ελλάδα τον Χριστοφοράκο και τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας στην Ελλάδα Βόλκερ Γουνγκ (ο οποίος δραπέτευσε στη Γερμανία ευρισκόμενος σε κατ' οίκον περιορισμό στην οικία του στην Πάρο). Παράλληλα, έριξε ταφόπλακα στις πολιτικές ευθύνες τις δικές του, των στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που λαδώνονταν συστηματικά από τη γερμανική εταιρεία. Εγγυήθηκε προσωπικά (!) την πληρωμή όλων των γερμανικών δανείων, αλλά δεν είπε κουβέντα για την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου που έλαβε η Γερμανία και είχε δεσμευτεί να πληρωθεί (160 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα) βάσει των διεθνών αποφάσεων.
ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ο Σαμαράς από την Μέρκελ, αφού δεν τόλμησε να θέσει θέμα επιμήκυνσης; Ζήτησε αναπνευστήρες για να μην σκάσουμε από το μακροβούτι και ανάπτυξη! Τα δικά του σχέδια για ανάκαμψη - ανάπτυξη, απλώς δεν υπάρχουν. Τι αφελής!! Ακόμα και σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, όπως απαιτούν οι πιστωτές, κανείς δεν έχει λόγο να επενδύσει στην Ελλάδα τώρα, με την αβεβαιότητα του ευρώ και την ύφεση που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Εκτός αν ο Σαμαράς πιστεύει πως Γερμανοί θα φτιάξουν εδώ τις ρυπογόνες φάμπρικες και τα φασονάδικα για να εξάγουν τα παραγόμενα προϊόντα στην Κίνα!
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, στον τόπο διαλύονται τα πάντα. Η ανεργία καλπάζει και η ύφεση σαρώνει την αγορά. Οι Δήμοι είναι έτοιμοι να βάλουν λουκέτο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν μπορούν από τώρα να εγγυηθούν τις συντάξεις, στα σχολεία εκτός από τις ελλείψεις βιβλίων έχουμε και έλλειψη 10.000 δασκάλων, οι ασφαλισμένοι δεν έχουν χρήματα για τα φάρμακα και οι διαγνωστικές εξετάσεις γίνονται μετά θάνατον, στις περιπτώσεις των πολύ ηλικιωμένων ή βαριά αρρώστων.
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όμως, διότι αυτό δείχνει την πλήρη υποδούλωση της χώρας, είναι η άρνηση της τρόικας να εξαιρεθούν από τις μειώσεις τα ειδικά μισθολόγια των μαχίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν τους νοιάζει αν κόψουμε από αλλού, ακόμα και περισσότερα από όσα ζητάνε. Δεν πρόκειται για νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία. Απλώς στέλνουν το μήνυμα της απολύτου υποταγής.
dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου