Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

Χρόνια τώρα, μας τα πρήζουν να σηκωθούμε από τον καναπέ. Ο κόσμος μας έλεγαν δεν ενδιαφέρετε για τα κοινά και άλλα τέτοια όμορφα. Μόλις όμως ο κόσμος σηκώθηκε από τον καναπέ και βγήκε στον δρόμο, τον πλάκωσαν στο ξύλο και στον χημικό πόλεμο. Δημοκρατικά πράματα.
Που τα πουλάτε αυτά ρε, στον καναπέ θέλετε τον κόσμο, να ασχολείται με τα μπούτια της Μενεγάκη, για να μπορείτε να κλέβετε και να ξεπουλάτε ανενόχλητοι.
Βλέπεις τον κόσμο και παραμιλάει, έχει μια κακία στο βλέμμα, νεύρα που ξεσπάνε ξαφνικά, μια επικίνδυνη επιθετικότητα που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.
Το μόνο μέρος που είδα τους ανθρώπους ήρεμους, ήταν το Σύνταγμα. Για κάποιον περίεργο λόγο, εκεί οι άνθρωποι ήταν ήρεμοι, μιλούσαν μεταξύ τους χωρίς να γνωρίζονται με ευγενικό τρόπο. Βοηθούσε ο ένας τον άλλο ανιδιοτελώς. Ίσως γιατί εκεί δεν ένιωθαν μόνοι τους, υπήρχε ξαφνικά μια μεγάλη ζωντανή παρέα με κοινούς φόβους, προβλήματα και οράματα. Ξαφνικά οι άνθρωποι ανακάλυψαν αληθινούς ανθρώπους και όχι τηλεανθρώπους που τους αποβλάκωναν για δεκαετίες.
Επικίνδυνα πράγματα δηλαδή και έπρεπε να τελειώσουν.
Εκείνη την μαύρη Τετάρτη έπεσαν όλες οι μάσκες. Ο Παπουτσής που έπνιξε τόσο κόσμο στο Σαμίνα, αποφάσισε πως υπάρχει και πιο αποτελεσματικός τρόπος να πνίξεις ανθρώπους. Το έκαναν και οι ναζί στο παρελθόν με πολύ καλά αποτελέσματα.
Εκτός από την θάλασσα, μπορείς να πνίξεις ανθρώπους και στην στεριά. Με χημικά. Μπορεί να μην έχουν λεφτά για την σύνταξη του πατέρα μας, αλλά έχουν 900.000 για νέα χημικά. Όταν πτωχεύσουμε, θα έχουν λεφτά για χημικά? Γιατί νομίζω θα γίνει μεγάλο πάρτι.
Το πιο τραγικό σε αυτή την ιστορία, είναι πως για ακόμα μια φορά αποκαλύφθηκε η αλήθεια της εξουσίας. Κάποτε ο Παπουτσής, εναντιώθηκε σε ένα καθεστώς, τώρα είναι αυτός το καθεστώς. Ο επαναστάτης που έγινε ναζί.
Μόλις φορέσεις την στολή του σύγχρονου ναζί, το κοστούμι με την γραβάτα, μόλις πάρεις φράγκα, αποκτήσεις βίλα, αμάξι και καπνίσεις πούρα, ξεχνάς οράματα, ιδεολογίες, δημοκρατία, ελευθερία και πολεμάς μόνο για το τομάρι σου και τα λεφτά.
Το έχουμε δει πολλές φορές αυτό το έργο.
Εκείνη η μαύρη μέρα για την δημοκρατία, και φωτεινή για τον νεοναζισμό της χλιδής των τοκογλύφων, ήταν και το μεγαλύτερο τους λάθος. Ακόμα και η γιαγιά στην άνω ραχούλα, κατάλαβε ποιοι είναι. Όλοι είδαμε το πραγματικό τους πρόσωπο και με έναν σχεδόν μεταφυσικό τρόπο, αλλάξαμε. Μέσα μας.
Αν γινόντουσαν τώρα εκλογές, ούτε οι μανάδες τους δεν θα τους ψήφιζαν. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι, τρόπος του λέγειν ανθρωποι, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά χωρίς μια διμηρία ΜΑΤ να τους προστατεύει.
Εκτός από επικίνδυνοι, είναι και ανόητοι. Ρε παπουτσήδες, κάποτε που η χούντα έκανε τα τρελά της, πολύ λιγότερα φυσικά, υπήρχαν δυο ελεγχόμενα κανάλια μόνο για την προπαγάνδα του τρόμου. Σήμερα κάθε άνθρωπος έχει και το δικό του κανάλι. Όλοι έχουμε μια κάμερα και υπάρχει το διαδύκτιο να ανεβάζουμε τις πολεμικές υπερπαραγωγές που κάνετε για να βλέπουν όλοι ποιοι είστε.
Εκείνη την μαύρη μέρα Παπουτσή, καταδίκασες μια για πάντα το ΠΑΣΟΚ στην συνείδηση του κόσμου σαν ΜΠΑΤΣΟΚ και το καταδίκασες σε οριστικό θάνατο.
Ξέρω, λίγο σε αφορά, θα την κάνετε την δουλειά σας. Θα πουλήσετε την χώρα μαζί με τους ανθρώπους, θα πάρετε τα κλεμένα και θα πάτε να ζήσετε πλουσιοπάροχα σε κάποια άλλη χώρα. Είσαι σίγουρος?
Κάθε μέρα αποκαλύπτετε η προδοσία σας. Βγαίνει τώρα αυτός ο χαρτογιακάς ο Γιούνκερ και μας λέει ότι δεν έχουμε πια εθνική κυριαρχία. Μόλις ψηφίσατε το έκτρωμα σας το είπε. Δεν τολμούσε πρίν.
Έχετε το θράσος να μιλάτε για βία που νιώθουν οι υποταγμένοι σας βολευτές από τον κόσμο που τους ξεφωνίζει. Παπουτσή άκου καλά. Αν σε βάλουμε σε ένα δωμάτιο με έναν οργισμένο δεκαπεντάχρονο, θα φας το ξύλο της αρκούδας. Δεν σου αρέσει αυτό, και το ονομάζεις αντιδημοκρατικό. Την βία που ασκείς εσύ και η συμμορία σου όμως σε αυτό το παιδί, την ονομάζεις νόμιμη. Του κλέβεις την ζωή, του ασκείς κάθε είδους βία, ψυχολογική, πνευματική, σωματική, του στερείς το δικαίωμα στην ζωή και αυτό είναι δημοκρατικό. Ρε πλάκα μας κάνετε? Αυτό το παιδί, αν πετάξει μια πέτρα, η ένα γιαούρτι, δεν το κάνει για πλάκα. Εσύ τον οπλίζεις, με τις πράξεις σου.
Αλήθεια ρε παγκαλοπαπουτσήδες, μπορώ εγώ να πάρω δάνειο και να απαιτήσω να το πληρώσουν άλλοι? Γιατί αυτό γίνεται. Καταχρεώνατε την χώρα δεκαετίες, χωρίς να ξέρουμε τίποτα, μοιράζατε τα λεφτά μεταξύ σας, με τους φίλους εκδότες, καναλάρχες και εργολάβους, και τώρα λέτε να πληρώσουμε εμείς. Πολύ δημοκρατικό το βρίσκω.
Μπορώ να έχω και εγώ μερικά τέτοια δημοκρατικά δάνεια και να τα πληρώνετε εσείς? Πως διαφθαρήκατε έτσι μωρέ? Τόσο γλυκιά είναι η εξουσία? Τόσο πολύ σας αρέσει να κάνετε τον κόσμο να υποφέρει? Τόσο πολύ υποταγμένοι είστε στους τοκογλύφους? Δεν ντρέπεστε καθόλου? Πουλήσατε και την συνείδηση σας? Πουλήσατε και την ψυχή σας? Για πόσα μωρέ. Πείτε μας, τουλάχιστον να ξέρουμε πόσο πιάνει στις αγορές η συνείδηση και η ψυχή ενός ανθρώπου. Υπάρχουν και cds σε αυτές τις αγορές, υπάρχουν και ομόλογα ψυχής? Απαντήστε μας κύριε υπουργέ, ίσως έρθουμε μαζί σας και πουλήσουμε και εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου