Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΣΕ ΤΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΖΟΥΜΕ?

Σε τι πολίτευμα ζούμε κύριε Μπαμπινιώτη?

Αγαπητέ κύριε Μπαμπινιώτη, δάσκαλε της Ελληνικής και υπουργέ της παιδείας, φαντάζομαι πως στα λεξικά σας, υπάρχει η λέξη δημοκρατία. Μήπως λοιπόν, σαν δάσκαλος, θα μπορούσατε να μας πείτε τι είναι η δημοκρατία? Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε πια είναι η διαφορά της δημοκρατίας με την κομματοκρατία που υπηρετείτε? Μήπως μπορείτε να μας πείτε την διαφορά ανάμεσα στην δημοκρατία και την ολιγαρχία, έστω την κοινοβουλευτική ολιγαρχία που υπηρετείτε?
Έχει καμιά σχέση, δάσκαλε Μπαμπινιώτη, η δημοκρατία με διορισμένους πρωθυπουργούς και υπουργούς? Έχει καμιά σχέση η δημοκρατία με τραπεζίτες πρωθυπουργούς? Έχει καμιά σχέση η δημοκρατία με τρόικες, μνημόνια, και φασιστοειδή? Μπορεί να υπάρχει δημοκρατία χωρίς ισσότιητα και πολιτική ελευθερία μεταξύ όλων των πολιτών? Έχει καμιά σχέση η δημοκρατία με αυτούς που σήμερα αποφασίζουν πόσοι Έλληνες θα ζήσουν και πόσοι θα πεθάνουν? Μπορεί δάσκαλε, να υπάρξει δημοκρατία μαζί με ατιμωρησία? Υπάρχει δημοκρατία, αν οι πολίτες δεν μπορούν να ελέγχουν την εξουσία? Πόσο δημοκρατικό δάσκαλε, είναι να περιμένουμε από έναν γόνο ναζί, όπως ο Σόιμπλε, το γένος Γκέρινγκ, για όσους γνωρίζουν ιστορία, να είναι αυτός που θα αποφασίζει πότε θα κάνουμε εκλογές? Είναι δημοκρατικό δάσκαλε της Ελληνικής, να πλακώνεις εκατομμύρια πολιτών στα χημικά, μόνο και μόνο, γιατί με τον πιο πολιτισμένο και ειρηνικό τρόπο ζήτησαν να ακουστεί η φωνή τους? Να ακουστεί ότι διαφωνούν με τις πολιτικές μιας κυβέρνησης που με οργανωμένο σχέδιο, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, αποφάσισε να πουλήσει την χώρα μαζί με τους πολίτες?
Κύριε Μπαμπινιώτη, ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι δάσκαλοι, όπως ο φιλόσοφος  Στέφανος Ρωζάνης, ο δρ. φιλοσοφίας Γιώργος Οικονόμου, ο καθηγητής συστημικής δυναμικής Νίκος Γιωργαντζάς που εργάζεται στην Ν. Υόρκη, αλλά νιώθει περισσότερο Έλληνας από εσάς και αυτούς που υπηρετείτε και μέσα από την εκπομπή μου, στο ράδιο 9, απάντησαν με τον καλύτερο τρόπο στο ερώτημα, τι είναι δημοκρατία. Εσείς μπορείτε να μας απαντήσετε κύριε Μπαμπινιώτη? Μήπως μπορείτε να μας πείτε σε τι πολίτευμα ζούμε? Πως θα το ονομάζατε? Μήπως οικονομικό φασισμό? Μήπως κάπως αλλιώς?
Σαν υπουργός παιδείας, θα φροντίσετε να διδάσκονται οι μαθητές από το δημοτικό την δημοκρατία?
Η μήπως θα αφήσετε την σχολή δημοκρατίας στον σοσιαλιστή ΓΑΠ?
Με εκτίμηση Χρίστος Λογαρίδης.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου