Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΜΥΚΟΝΟΣ?

Όταν πουλήσουν τα νησιά…

Από τον Χρίστο Λογαρίδη

Κάποτε πήγαινες στον Μπακάλη και του έλεγες μισό κιλό φέτα. Ένα τριακόσια σου απαντούσε, να το αφήσω? Σήμερα που άλλαξαν οι εποχές, ρωτάς πόσο έχει το κατοστάρικο και σου λένε εκατόν πενήντα, να το αφήσω?
Πάντα ζήλευα αυτούς τους σπουδαγμένους οικονομολόγους, τρομερή επιστήμη φίλε μου. Το βλέπεις καθαρά αυτές τις μέρες που καταρρέει το οικονομικό σύμπαν που δημιούργησαν. Καταλαβαίνεις την σπουδαιότητα τους από τα πανάκριβα πάρτι και τις απίστευτες αποζημιώσεις που εισπράττουν και λες, δεν μπορεί, κάποιοι τους πληρώνουν για να καταφέρουν να κάνουν ακόμα ένα κράχ. Τώρα που τα παιδιά το κατάφεραν, πρέπει να τους πληρώσουμε, να τους δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για την δουλειά τους.

Το θέμα μας όμως, είναι τι γίνετε εδώ, στην ηλιόλουστη και αγαπημένη μας ψωροκώσταινα. Από τα ελεύθερα και αποκαλυπτικά δελτία ειδήσεων, που όλα έχουν χορηγό κάποια τράπεζα και άρα έχουν και σωστή ενημέρωση, καταλαβαίνω ότι από κάποιο θαύμα της Ελληνικής οικονομίας, δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα.
Με προβλημάτισε το γεγονός και άρχισα να το ψάχνω. Μετά από ώρες συζητήσεων σε σκοτεινούς διαδρόμους, εκεί δηλαδή που παράγετε η πραγματική πολιτική, ανακάλυψα γιατί η κυβέρνηση παραμένει ψύχραιμη και απολύτως αισιόδοξη για το μέλλον της οικονομίας μας. Υπάρχει σχέδιο.
Ας υποθέσουμε ότι χρωστάμε τα μαλλιά μας και η χώρα βαράει πτώχευση. Κανένα πρόβλημα, πουλάμε την Μύκονο και καθαρίζουμε. Στο τέλος, σιγά το νησί, ούτε ξαπλώστρα δεν βρίσκεις αν δεν έχεις μέσον. Άσε που όποιος θέλει, θα μπορεί να πηγαίνει, το πολύ – πολύ να θέλεις διαβατήριο και θα πουλάς και μούρη, ότι έκανες διακοπές στο εξωτερικό. Αν σκεφθείς τώρα, ότι οι διακοπές στο εξωτερικό κοστίζουν λιγότερο, το πιθανότερο είναι να μας βγει και σε καλό.
Τώρα θα μου πείτε, πουλώντας την Μύκονο, σώσαμε την οικονομία μας?
Αν κρίνω από τον τρόπο που ψηφίζουν οι Έλληνες, δεν μας σώζει τίποτα, αλλά ευτυχώς έχουμε πολλά νησιά και κάτι θα γίνει. Έχουμε Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Κέρκυρα και θα μας μείνουν και μερικά.
Μια τέτοια κίνηση, εκτός από την οικονομική ανάσα που θα δώσει στην χώρα, θα μας απαλλάξει και από τους καλούς μας φίλους και γείτονες, τους Τούρκους.
Διότι όταν τα νησιά θα ανήκουν σε άλλους, θα σταματήσουν να τα διεκδικούν και θα έλθει επιτέλους και η πολυπόθητη ειρήνη στην περιοχή. Μιλάμε για στρατηγική κίνηση δηλαδή.
Φυσικά κάποιοι έχουν τους φόβους τους. Μιλώντας με επιφανεί στελέχη της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας, σχεδιαστές, τηλεμαϊντανούς κλπ, εξέφρασαν τον φόβο τους για τις αντιδράσεις της συμπαθούς και δυναμικής κοινότητας των γκέη. Δεν θα δεχτούν ποτέ να πουλήσουμε την Μύκονο μου είπαν, θα κάνουν επανάσταση. Παιδιά ψυχραιμία, αν έπρεπε να πουλήσουμε το νησί του Γαβαλά και του Γαλάτη πριν ένα – δυο χρόνια, ναι, θα είχαμε ιστορίες. Σήμερα όμως υπάρχουν λύσεις. Μην ξεχνάμε, ότι σήμερα έχουμε την ηρωική Τύλο.
Κανένα πρόβλημα δηλαδή. Τώρα αν πουλήσουν και την Τύλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου