Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

που βρηκε πολιτικη αγωγη και παιδεια ο καζακης?

Που την βρήκε την ελληνική πολιτική αγωγή και παιδεία ο Δημήτρης Γ. Καζάκης;

Ή όλες και όλοι εμείς, τα μέλη του ΕΠαΜ; Δεν είναι το σχολείο μας το ΕΠαΜ; Αυτός δεν είναι ένας από τους λόγους που το φτιάξαμε;
Αν μη τι άλλο, το ΕΠαΜ είναι η προσπάθεια όλων ημών, που έχουμε γίνει μέλη του, να μάθουμε να λειτουργούμε ως το ‘παραδίπλα αλλιώς’ του σαθρού πολιτικού συστήματος, στην ανατροπή του οποίου όλες και όλοι μας συμφωνούμε ως έναν κοινό μας στόχο. Δεν έχουμε βέβαια την απαιτούμενη γνωσιολογία γιά να το κάνουμε αυτόματα, επειδή ακριβώς είμαστε όλες και όλοι προϊόντα του σαθρού αυτού πολιτικού συστήματος που θέλουμε να καταλύσουμε.
Και ο Δημήτρης Γ. Καζάκης είναι ένα προϊόν του ιδίου σαθρού πολιτικού συστήματος. Η μόνη διαφορά του Δημήτρη Γ. Καζάκη από τον Αντώνη Σαμαρά της ΝΔ και τον Βαγγέλη Βενιζέλο του ΠαΣοΚ είναι πως ο Δημήτρης Γ. Καζάκης του ΕΠαΜ έχει καταλάβει την επιτακτική ανάγκη ανατροπής του σαθρού πολιτικού συστήματος που τον παρήγαγε.
Λες να βγήκε ο Καζάκης από την μήτρα της μάνας του μαθημένος; Μπα, δεν μπορώ να το φανταστώ...

Χρειάζεται λοιπόν την βοήθειά μας ο Δημήτρης Γ. Καζάκης του ΕΠαΜ. Δεν είναι ο Δημήτρης Γ. Καζάκης το ΕΠαΜ, ούτε είναι το ΕΠαΜ τσιφλίκι του.
Όλες και όλοι μαζύ έιμαστε το ΕΠαΜ συλλογικά. Ας μην γινόμαστε όμως ριψάσπιδοι μόλις σφίγγουν τα γάλατα.
Δεν πετάμε την ασπίδα και το βάζουμε στα πόδια με την πρώτη αναποδιά. Αντιθέτως, παίρνουμε την ασπίδα και την φοράμε κολλάρο στον Δημήτρη Γ. Καζάκη και τον κάθε Καζάκη και κάθε Καζάκαινα όταν παρεκτρέπονται.
Μεταφορικά μιλάμε, έτσι; Δεν είναι χρήσιμο τώρα να αρχίσουμε τις γραφικότητες μεταξύ μας.
Εάν το πρόβλημα μέσα στο ΕΠαΜ είναι το ότι δημιουργήθηκε κάποιος κεντρικός πηρύνας, με περισσότερη ισηγορία, ισοκρατία και ισονομία από τους άλλους μας πηρύνες, τότε παλεύουμε όλες και όλοι συλλογικά να τον καταλύσουμε. Εάν δεν μπορούμε να καταλύσουμε κάτι σαθρό μέσα στο εσωτερικό του σχολείου μας, τότε πως θα καταφέρουμε να καταλύσουμε το σαθρό πολιτικό σύστημα του οποίου είμαστε όλες και όλοι υποπροϊόντα;
Καταγγέλουμε λοιπόν τον κεντρικό τούτο πηρύνα στην γενική μας συνέλευση, τον καταλύουμε και αναγκάζουμε τα μέλη του να γίνουν μέλη σε άλλους υπάρχοντες πηρύνες του ΕΠαΜ. Δεν διώχνουμε καμμία και κανέναν, αλλά τους αναγκάζουμε να αρχίζουν να αποκτούν ‘πολιτειότητα’, δηλαδή την ιδιότητα του οπλίτη-πολίτη του ΕΠαΜ.
Δεν πρέπει να δεχθούμε καμμία παραίτηση από κανένα μέλος του ΕΠαΜ αλλά, αντίθετα, τώρα είναι όπου πρέπει να υποστηρίξουμε η μία τον άλλον. Μένουμε και παλεύουμε όλες και όλοι μαζύ συλλογικά, γιά να το κάνουμε το ΕΠαΜ, και το ΟΧΙ ακόμη, ένα αποτελεσματικό μέσον ή όργανο ανάπτυξης της ποιότητας λειτουργίας του ελληνικού μας κόσμου, μέσα και έξω από την πατρίδα μας την Ελλάδα.
Δεν γνωρίζω αρκετά γιά την διαδικασία παραίτησης από το ΕΠαΜ, αλλά δεν είμαι βέβαιος πως εκπληρούνται οι πρϋποθέσεις παραίτησης, πριν από την προαπαιτουμένη παραμονή στον προθάλαμο του ΕΠαΜ. Δεν νομίζω πως είναι κανένα καφενείο το ΕΠαΜ, γιά να φεύγει η καθεμία ή ο καθένας όποτε του καπνίσει.
Τι; Δεν έχουμε προθάλαμο; Τότε να φτιάξουμε και έναν προθάλαμο, αν μας είναι τούτος χρήσιμος και αποτελεσματικός.
Με την διάσπαση και τον κατακερματισμό του ΕΠαΜ (ή του ΟΧΙ) δεν κερδίζει καμμία και κανένας μας. Διότι καμμία και κανένας μας, που πάει να την κάνει κοπάνα τώρα, δεν θα βρει καλύτερο σχολείο ελληνικής πολιτικής αγωγής και παιδείας πουθενά αλλού πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Γη.
Μένουμε και παλεύουμε συλλογικά, γιά την συλλογική μας ευδαιμονία και γιά το κοινό καλό της ελληνικής μας κοινωνίας. Μιάς κοινωνίας ιδιώτη, που ακόμα κοιμάται με τα επιχρυσωμένα, γενόσημα υπνωτικά χαπάκια που της μοιράζουν τα ανθελληνικά ΜΜΕξαπάτησης, γιά το συμφέρον των αφεντικών του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Μένουμε και παίζουμε σκληρή μπάλα (hard ball). Όχι να φύγουμε και να καταντήσουμε τίποτα μαλακο-σφαιριστές (soft-ball players)!
Μαζέψτε λοιπόν τις ασπίδες σας απ’ το χώμα οπλίτες-πολίτες του ΕΠαΜ, γιά να δώσουμε όλες και όλοι μαζύ τον κοινό μας αγώνα. Ακόμα αλλά και ειδικά ενάντια στα λάθη που κάνει ο κάθε Δημήτρης Γ. Καζάκης ή ο κάθε Νίκος Γεωργαντζάς.

Ευοί Ευάν,
Νίκος Γεωργαντζάς
Επιστολή αποχώρησης μελών του πυρήνα Πολυτεχνείου Κρήτης από το ΕΠΑΜ
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/blog-post_7165.html
Nicholas C. GEORGANTZAS
Professor, Management Systems
Director, System Dynamics Consultancy
FORDHAM UNIVERSITY BUSINESS SCHOOLS
113 West 60th Street, Suite 617-D
New York, NY 10023-7484
U.S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου