Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

Μια συνέντευξη του Γ. Ψαριανού πριν πολιτευθεί, για να δούμε αν τελικά η Βουλή αλλάζει ακόμα και τους πιο αντιεξουσιαστές.

Από τον Χρίστο Λογαρίδη

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Με είχε χτυπήσει μια ίωση την μέρα που συνάντησα τον Γρηγόρη Ψαριανό, ψηνόμουν στον πυρετό. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχα αναβάλει το ραντεβού για μια άλλη μέρα. Ήξερα όμως ότι το να συναντάς ένα ελεύθερο πνεύμα, σαν αυτά που ζούσαν κάποτε στους αρχαίους μύθους, δεν είναι απλά απολαυστικό, είναι έως και θεραπευτικό. Θεραπευτείτε…

Γρηγόρη ποια θέματα πιστεύεις ότι θα «σκάσουν» μέσα στο 2007 ?

Θα «σκάσουν» διάφορες βόμβες και κανονικές και μαϊμού, όπως επίσης θα σκάσουν και ποτά «μπόμπες». Θα είναι γενικά μια δύσκολη περίοδος και πρέπει όλοι να σφίξουμε το ζωνάρι. Μετά από πολλά χρόνια χλιδής και σπατάλης που περάσαμε, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, θα μπούμε σε μια φάση λιτότητας. Θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα. Ξέρω πολλούς φίλους μου εφοπλιστές, που τους έχουν ζώσει τα φίδια και ψάχνουν Λιβεριανές σημαίες να κρύψουν τα καράβια τους και να γλυτώσουν από τον ασφυκτικό κλοιό της εφορίας. Δυστυχώς για πρώτη φορά στην ιστορία μας, θα πρέπει εμείς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να πληρώσουμε τα σπασμένα. Όμως θα είναι μόνο για αυτήν την χρονιά, από του χρόνου θα επιστρέψουμε πάλι στην γνωστή κατάσταση των παχιών αγελάδων. Γενικά θα είναι μια θερμή χρονιά, όπως μου λένε και οι μετεωρολόγοι.

Το άρθρο 16, θα περάσει τελικά?

Νομίζω πως τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με το άρθρο 17, το άρθρο 16 έχει περάσει εδώ και καιρό. Με το άρθρο 18 θα έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά γενικά τα πρώτα 20 άρθρα είναι τα δύσκολα, μετά συνηθίζεις.

Το σχέδιο είναι να διασφαλιστεί ότι την γνώσει θα την κατέχει μόνο μια ελίτ ?

Όχι, αυτό υπήρχε μέχρι σήμερα. Τώρα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μπορεί και ο τελευταίος μισθωτός να στείλει το παιδί του στο Χάρβαρντ της Λεωφόρου Συγγρού.
Στο κάτω- κάτω, τόσα λεφτά που έχουμε τι να τα κάνουμε ? Όλοι έχουμε δέκα δουλειές, καταθέσεις σε πολλές τράπεζες του εξωτερικού, ας δώσουμε κάτι και για την μόρφωση των παιδιών μας.

Έτσι όπως σε ακούω, νιώθω ότι το μόνο πρόβλημα που έχουμε, είναι ότι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τα λεφτά μας…

Αυτό το πρόβλημα το έχουμε και είναι και σοβαρό. Εγώ προσωπικά, όλη μέρα ψάχνω για τράπεζες στην Ζυρίχη, την Γενεύη και την Λοζάνη, αυτή η περιοχή με ενδιαφέρει, ψάχνω για επιτόκια, τόκους, παρατόκους και πραγματικά είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά.

Έχεις βρει κάτι καλό…

Έχω βρει μια τράπεζα μούρλια, θα σου πω μετά, μην δώσουμε στοιχεία σε όλους και μας κατηγορήσουν ότι κάνουμε διαφήμιση.

Με τον χώρο των μέσων ενημέρωσης τι βλέπεις να γίνεται φέτος?

Πρώτα να ευχηθώ στην εφημερίδα σας μακροημέρευση και πολλά κέρδη. Νομίζω πως πρέπει να βγουν 50 – 60 νέες εφημερίδες και να ταράξουν λίγο τα νερά. Έχουμε 40 εφημερίδες και όλες γράφουν μαλακίες. Είτε διαβάζεις Απογευματινή, Νέα, Ελευθεροτυπία, Ελεύθερο τύπο, ρύπο, Αδέσποτο σκύλο κλπ, γράφουν όλες τα ίδια. Όλες γράφουν εναντίων των Αμερικάνων, στηλιτεύουν το απάνθρωπο του απανχωνισμού του δικτάτορα Σαντάμ, είναι όλες με τον λαό, καμιά δεν υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα και γενικά έχουν μια φιλολαϊκή γραμμή. Σε μια εποχή κεφαλαίου, ελεύθερης αγοράς, φιλελεύθερης σκέψης, πράγματα που δεν τα ξέρω καλά, απλά κάτι έχω ακούσει, υπηρετούν τον φτωχό πολίτη, τον μη προνομιούχο. Κάτι που δεν υπάρχει, γιατί σήμερα δεν υπάρχει μη προνομιούχος πολίτης. Απλά ο κάθε ένας από μας έχει άλλα προνόμια, άλλος έχει το προνόμιο να γαμάει και άλλος το προνόμιο να τον γαμάνε. Ακόμα και το θύμα μιας επιθετικής πολιτικής που τον γαμάει είναι προνόμιο, αν σκεφτείς πόσοι γκέϊ ψάχνουν για χρόνια να γαμηθούν και δεν μπορούνε. Όλοι στο σεξ είμαστε, άλλοι ενεργά και άλλοι παθητικά.  Ακόμα και οι γυναίκες είναι αγάμητες και τις βλέπεις στα μπάρ να ψάχνουν για άντρα σαν ξελιγωμένες. Τι να σου κάνω και εγώ, δεν μπορώ να τις προλάβω όλες…

Συμφωνείς δηλαδή με τις γυναίκες που λένε ότι δεν υπάρχουν πια άντρες ?

Δεν ξέρω με σιγουριά να σου πω, δυο φίλους που είχα και δουλεύανε σκληρά, ο ένας πέθανε, ο άλλος έχει αρχίσει και δεν αισθάνεται καλά, εγώ έχω κάτι ζαλάδες, είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος.

Δεν είναι περίεργο να ζούμε σε μια εποχή που όλοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα και αυτό να το ονομάζουμε πολιτισμό?

Η κατάθλιψη έχει γίνει η νέα μόδα, γιατί μέσα σε αυτή την ευμάρεια και την άψογη λειτουργία του συστήματος, που σου προσφέρει τα πάντα, που δεν υπάρχει λόγος να αγωνίζεσαι για τίποτα, που δεν έχεις καμιά αγωνία, γιατί το κράτος σου τα προσφέρει όλα, είναι λογικό να πάθεις κάτι. Μην κοιτάς που όλοι κάνουμε 3 και 4 δουλειές, αυτό το κάνουμε από χόμπι, για να περνάει η ώρα. Τελικά μερικοί που ζορίζονται, που πραγματικά δουλεύουν σαν τα σκυλιά, είναι και οι τυχεροί και οι προνομιούχοι, γιατί δεν έχουν ψυχικά νοσήματα. Ίσως τελικά η λύση να είναι αυτή, να αποφασίσει επιτέλους μια κυβέρνηση, να κόψει όλες αυτές τις υπερβολικές παροχές, μήπως και σωθούμε.

Ενώ όμως μας σκοτώνουν οι κυβερνήσεις με τις υπερβολικές παροχές και όλοι τις βρίζουν, όταν έρχονται οι εκλογές, πάλι τους ίδιους ψηφίζουν. Δεν είναι τρελό αυτό?

Νομίζω ότι ο λαός πράτει όχι απλά σωστά, αλλά σοφά. Γιατί αν ψηφίσει κάτι άλλο, θα καταργηθούν οι εκλογές. Αν δηλαδή στις επόμενες εκλογές ο λαός ψηφίσει τον Μαλαπέρδα, έναν νέο πολιτικό και πάρει 45% και τα κάνει μπάχαλο, την ίδια στιγμή θα κατέβουν τα τάνκς. Θα σου πούνε τι κάνετε εδώ ρε, η Καραμανλή, η Παπανδρέου θα ψηφίζετε αν θέλετε να έχετε εκλογές. Μια χαρά έχει ο κόσμος κάθε τέσσερα χρόνια, να ψηφίζει, αν του κόψουν και αυτή την χαρά τι του μένει μετά? Θα καταργηθεί και η κοινοβουλευτική δημοκρατία, δηλαδή η τηλεοπτική δημοπρασία και δεν θα έχει πλάκα μετά.

Δηλαδή η διαφορά της δημοκρατίας από την μοναρχία, είναι ότι ενώ στην μοναρχία αναγκαστικά τρως στην μάπα ένα πρόσωπο, στην δημοκρατία μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δυο που εναλλάσωνται ?

Φυσικά, σήμερα έχεις δυο επιλογές, τι άλλο θέλεις. Παλιά ήταν λίγο στριμόκωλα τα πράγματα, σου λέγανε αυτός είναι, σου αρέσει δεν σου αρέσει, αυτός είναι και μην βγάλεις  άχνα. Τώρα είναι καλύτερα, βαριέσαι τον έναν, φέρνεις τον άλλον. Αύριο μπορεί να επιτρέψουν να έχουμε τρεις επιλογές, προχωράει η δημοκρατία. Στην Αμερική μάλιστα έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που κερδίζει ο δεύτερος. Παίρνει ο Γκόρ 500.000 ψήφους περισσότερους από τον Μπούς και βγαίνει ο Μπούς. Αυτό είναι δημοκρατία, να μπορεί να χαρεί και ο δεύτερος, θα έρθει και εδώ κάποια στιγμή αυτή η δημοκρατία.             

Κάπου διάβαζα ότι οι Αμερικάνοι ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα και θέλουν να κατασκευάσουν ρομπότ που θα πολεμάνε, ώστε να μην χάνονται άλλοι Αμερικάνοι πολίτες στα παιδία των μαχών.

Περίεργο, γιατί δεν σκοτώνονται Αμερικάνοι, κάτι Πορτορικάνους στέλνουνε, κάτι Κουβανούς φυγάδες, κάποιους Ελληνοαμερικάνους , Ιταλοαμερικάνους …

Τώρα θα το κάνουν και εδώ αυτό, δεν χρειάζεται να έχουμε λένε στρατό, θα έχουμε κάποιους μισθοφόρους. Έτσι θέλει το ΝΑΤΟ.

Πάντα έτσι ήταν πιστεύω, οι στρατιωτικοί πάντα πληρώνονταν, οι μαλάκες πήγαιναν τζάμπα. Οι μεγαλοαστοί, όσοι ήταν από μεγάλα τζάκια, ποτέ δεν έστελναν τα παιδιά τους στον στρατό. Σου έλεγαν, πόσο κάνει να εξαγοράσουμε την θητεία, έδιναν 300 χήνες και καθάριζαν.

Την πάτησαν όμως, γιατί μαθαίνω ότι τώρα ξαναπληρώνουν, για να βγει το όνομα τους από τις λίστες. Τους ήρθε λίγο ακριβά. Πάντως όταν ζεις σε έναν κόσμο που όλα έχουν μια τιμή, δεν είναι κακό να εξαγοράζεις την θητεία σου, αν έχεις το αντίτιμο…

Φυσικά, μάλιστα μαθαίνω, ότι όσοι μαλάκες υπηρέτησαν 36 και 42 μήνες και τους γαμήσανε στις σκοπιές και στις αγγαρείες, ώστε να καλύψουν και αυτούς που δεν πήγαιναν, οργανώνονται και θα φτιάξουν κάτι σαν το ινστιντούτο καταναλωτών του στρατού και θα ζητήσουν μαζικές αποζημιώσεις. Δηλαδή έδωσες 600 χήνες και δεν υπηρέτησες, εγώ που υπηρέτησα 36 μήνες θέλω 1.200 χήνες. Βάλε πόσες χιλιάδες Έλληνες υπηρέτησαν σαν μαλάκες και μάλιστα τους έριχναν και φυλακές, για να υπηρετούν περισσότερο και καταλαβαίνεις για τι ποσό μιλάμε.

Πάντως αυτή η χώρα ζει από τους μαλάκες, οι μαλάκες δουλεύουν, οι μαλάκες πάνε στον στρατό, κάποτε πρέπει να τον τιμήσουμε αυτόν τον μαλάκα…

Μα αυτό κάνει η πολιτεία όταν μας βάζει να δουλεύουμε 20 ώρες την ημέρα. Δεν θυμάσαι εμάς τους παλιούς αριστερούς, που φωνάζαμε για δικαίωμα στην εργασία? Η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα μας και τώρα δουλεύουμε όλοι σαν σκύλοι. Δεν υπάρχει 8ωρο πια. Δεν υπάρχουν καν ωράρια. Ξέρω και κάτι φίλες, που δεν έχουν ούτε ωράρια, ούτε ωάρια πια. Δουλεύουν σε χλιδάτες δουλειές, στο μάρκετινκ, την διαφήμιση, κάτι σινιέ γκόμενες, που ξεκινάνε από τις 7 το πρωί και γυρίζουν σπίτι τους μετά της 12 και σε παίρνουν τηλέφωνο να μιλήσουν για την δουλειά τους. Δεν έχουν κανένα άλλο ενδιαφέρον. Είναι έτοιμες να κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους, είναι η χαρά των αφεντικών, γιατί φοβούνται μήπως μείνουν χωρίς γόβα. Είναι κοντά στα 30 και φοβούνται πως αν δεν φοράς την γόβα και το ξώβιζο δεν θα βρεις γαμπρό. Άσε που αυτά τα ξώβιζα κάνουν και 500 χιλιάδες ευρώ και δεν μπορείς να τα φορέσεις δεύτερη φορά, είναι ντροπή, τι θα πουν η φίλες? Έχω κάτι φίλες, όπως την Στεφανίδου και άλλες, που έχουν 36.000 ρούχα και τα αλλάζουν κάθε εβδομάδα.

Και τι τα κάνουν τα παλιά?

Τα στέλνουν στους φτωχούς, στον τρίτο κόσμο, αν δεις τώρα τελευταία κάτι ντοκιμαντέρ για την Αφρική, θα δεις ότι όλες οι Αφρικανές φοράνε επώνυμα ρούχα πανάκριβα. Όλα είναι από τις μοντέλες της τηλεόρασης και από φίλες μου που δουλεύουν σε μεγάλες εταιρίες της λεωφόρου Βωβού, στα Βωβάδικα που λέμε εμείς.

Αν υποθέσουμε ότι ξαφνικά οι άνθρωποι, καταργούσαν το χρήμα, πιστεύεις ότι θα θέλανε ακόμα οι πολιτικοί να πάρουν την εξουσία και να μας σώσουν?

Μην το ξαναπείς αυτό, γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο την γαμήσαμε, τι θα τα κάνουμε τόσα λεφτά που έχουμε μαζέψει. Μην τα λες σε εμένα αυτά, να τα πεις σε κανέναν φτωχομπινεδιάρη που δεν έχει να φάει. Πάντως γιατί να θέλει κάποιος την εξουσία αν δεν υπάρχει το χρήμα? Δεν έχει νόημα μετά η εξουσία. Αλλά λες κακές λέξεις και μας ακούνε. Πρώτα απ όλα γιατί να καταργήσουμε το χρήμα, τώρα που κατάφερα να έχω καταθέσεις στην Ελβετία? Τζάμπα έκανα τόσα χρόνια αυτές τις κομπίνες για να κονομίσω? Δεν γίνονται αυτά. Μετά οι πολιτικοί, έχουν βρει εδώ και χρόνια το παραμύθι, σου τα πρήζουν πριν τις εκλογές να τους ψηφίσεις γιατί λένε πως έχουν τις λύσεις και μόλις πάρουν την εξουσία, σου λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί παρέλαβαν ένα χάος από τους προηγούμενους που φταίνε για όλα. Και κανείς δεν τους λέει, δηλαδή όταν ήσουν αντιπολίτευση δεν ήξερες τίποτα, ποια ήταν η δουλειά σου? Και τελικά τι με νοιάζει εμένα τι παρέλαβες, σε πίεσα εγώ να αναλάβεις κυβέρνηση, εσύ φαγώθηκες να αναλάβεις, άρα βρες τον τρόπο να λύσεις τα προβλήματα.

Σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο, μπορεί ένας πρωθυπουργός μιας χώρας σαν την Ελλάδα, να πάρει μια απόφαση?

Πάλι λες κακές λέξεις και σου είπα ότι μας ακούνε. Αυτό το γραφείο είναι συνδεδεμένο με κοριούς από την CIA το ΝΑΤΟ και άλλους ευγενείς οργανισμούς. Δεν σε βλέπω να προλαβαίνεις να πας σπίτι σου με αυτά που λες. Έλληνας πρωθυπουργός να τολμήσει να πάρει απόφαση? Με τι αρχίδια? Αν δεν χτυπήσει το τηλέφωνο να του πει ο προϊστάμενος, ότι σε αυτό το θέμα θα γίνει αυτό, δεν γίνεται τίποτα. Να σου πω, δεν θα το κάνουμε και μπουρδέλο, να κάνει ο κάθε ένας ότι θέλει. 

Εντάξει, τότε να σου κάνω μια σοβαρή ερώτηση, πως γίνεται ένας διανοούμενος να αγαπάει το ποδόσφαιρο, που κάποιοι λένε ότι είναι το όπιο του λαού?

Μόλις είπες διανοούμενος, αμέσως κατάλαβα ότι μιλάς για μένα. Αυτά τα λένε κάποιοι τρίχες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και είναι προβοκατόρικα. Φυσικά και ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, με τους γελοίους που το διαχειρίζονται δεν ασχολούμαι. Το ποδόσφαιρο είναι μια μεγάλη μορφή τέχνης και είναι μια τέχνη του λαού. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες σε όλο τον κόσμο, ήταν, είναι και θα είναι παιδιά του λαού, φτωχά παιδιά, που αν δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο δεν θα είχαν στον ήλιο μοίρα. Κανένας μεγαλοαστός δεν θα πάει το παιδί του να παίξει μπάλα, θα το πάει στα Χάρβαρντ και στις Οξφόρδες να το κάνει πράκτορα. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που ανήκει σε εμάς, στην εργατική τάξη. Εγώ από μικρός ήθελα να γίνω Χατζηπαναγής, η Μαραντόνα, αυτό ήθελα, να έχω μια μπάλα και να παίζω όλη μέρα. Δυστυχώς όμως, οι μυστικές υπηρεσίες, ανακάλυψαν το ταλέντο μου στην προπαγάνδα και μου έκοψαν με απειλές την μπάλα, ώστε να με χρησιμοποιήσουν σαν δημοσιογράφο.

Πως βλέπεις την αγαπημένη σου ομάδα, την ΑΕΚ, με καλό προπονητή, πολλούς πιτσιρικάδες και καλή Ευρωπαϊκή παρουσία?

Σε όλα αυτά που λες, δεν έχω να προσθέσω κάτι, συμφωνώ απόλυτα, αλλά σήμερα δεν νιώθω καλά μετά τα δυο γκόλ που φάγαμε εχθές από τον ΠΑΟΚ. ( η συνέντευξη έγινε μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ ΑΕΚ )

Μιας και παρακολουθείς ποδόσφαιρο, μήπως έχεις καταλάβει εσύ γιατί δεν μπορεί ο Ολυμπιακός την Ευρώπη? Έχω σκεφτεί μέχρι και το σενάριο να είναι ένα δώρο για όσους παίζουν στοίχημα, να έχουν κάτι σίγουρο.

Α εσύ θέλεις να με μπλέξεις, δεν βάζεις μυαλό, είναι δηλαδή σαν να μου λες, ότι υπάρχει κάποιος μέσα στον Ολυμπιακό που έχει σχέση με το στοίχημα? Δεν μπορώ να πιστέψω κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει περίπτωση παράγοντας επαγγελματικής ομάδας να μπλέκετε με το στοίχημα, ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά. Πας  να με μπλέξεις και κανονικά δεν θα έπρεπε να σου απαντήσω, αλλά θα σου πω, πως ότι είναι σταθερό στην ζωή, είναι όμορφο.

Την σούπερ λίγκα πως την βλέπεις?

Το μόνο που βλέπω είναι μια μαϊμουδιά, δεν ξέρω τι να περιμένω πια για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, η μόνη αλλαγή, είναι πως κάποτε είχαμε μια παράγκα και τώρα έχουμε μεζονέτες, πολυτελή διαμερίσματα και βίλες με πισίνες.

Γιατί όλες οι επαγγελματικές ομάδες θέλουν να φτιάξουν γήπεδο με τα δικά μας λεφτά?

Σωστό είναι αυτό, γιατί εμείς έχουμε τα λεφτά, δεν τα έχουν οι μεγαλοπαράγοντες. Που να τα βρούνε αυτοί, εδώ δεν έχουν να φάνε, μην κοιτάς που εμείς έχουμε λεφτά και καλοπερνάμε. Πως θα μπορούσε αλλιώς ο Κόκκαλης να φτιάξει γήπεδο, αν δεν έπαιρνε τα λεφτά από τα μέλη, αν δεν έκλεβε τον φάκελο για τα Ολυμπιακά έργα, από την ΑΕΚ και τον Γρανίτσα που γκρέμισε το γήπεδο. Πήρε τα λεφτά και έφτιαξε γήπεδο στο όνομα του για 49 Τούρκικα χρόνια.

Θα μπορούσαν οι Ελληνικές ομάδες να γίνουν εταιρίες λαϊκής βάσης όπως η Μπαρτσελόνα?

Όχι μόνο η Μπαρτσελόνα, ακόμα και η Ρεάλ του Φράνκο, της Χούντας και της Ισπανικής Μασωνίας, έχει αιρετό πρόεδρο. Κάθε δυο χρόνια γίνονται εκλογές. Το πρόβλημα στην Ελλάδα, είναι ότι έχουμε πολλούς που θέλουν να μας σώσουν. Είναι το ίδιο πρόβλημα που έχουμε με τους πολιτικούς. Όλοι θέλουν να σώσουν έναν λαό, τον Ελληνικό λαό, τον λαό του Θρύλου, του τριφυλλιού, της ΑΕΚ, κάποιον λαό πάντως. Όταν τελειώσουν οι Βαρδινογιάνηδες, ο Κόκαλης, ο Μελισανίδης και οι σωτήρες που ακολουθούν μετά, κάτι θα γίνει. Υπολογίζω να μας πάρει κάπου 600 χρόνια, αλλά μετά θα είναι καλά. Όμως οι πρόεδροι είναι και καλό πράγμα, έχεις κάποιον να βρίζεις, είναι σαν τον πρωθυπουργό, που τον βρίζεις και γλυτώνει το ξύλο η γυναίκα σου.

Την ώρα που όλοι οι dj προσπαθούν να παίξουν όλο και πιο «προχωρημένες» μουσικές, εσύ παίζεις πάντα ροκ ήχους, μιας άλλης εποχής…

Έχω φτύσει αίμα για να το καταφέρω αυτό. Έχω συνεργαστεί με μυστικές υπηρεσίες, έχω δουλέψει για χρόνια στο ΝΑΤΟ για να με αφήσουν να παίζω τέτοια μουσική. Είναι τα μηνύματα επικίνδυνα που έχει αυτή η μουσική ειδικά όταν την παίζεις ανάποδα, όπως λέει και ό φίλος μου ο Τζιμάκος.

Τώρα που ανέφερες τον Τζίμη τον Πανούση, υπάρχουν Έλληνες που θαυμάζεις?

Πρώτον δεν θαυμάζω τον Τζίμη, θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρός για αυτή την χώρα και θα έπρεπε να ήταν φυλακή εδώ και χρόνια. Εγώ θαυμάζω τους πολιτικούς, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, αυτούς. Οι καλλιτέχνες είναι περίεργα πλάσματα και επικίνδυνα, είναι ευαίσθητοι και πιάνουν αμέσως αυτό το παιχνίδι που παίζεται στον κόσμο με αποτέλεσμα να τους παίρνει από κάτω. Σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να είσαι αδίσταχτος, όχι ευαίσθητος.

Οι καλλιτέχνες της παραλιακής δεν είναι έτσι όμως…

Γι αυτό είναι στην παραλιακή, αυτοί είναι κολυμβητές, μπορεί τον χειμώνα να πηγαίνουν στην Ιερά οδό, αλλά αυτό το κάνουν γιατί η θάλασσα θα φτάσει μέχρι εκεί. Μόλις γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού θα πάει και η θάλασσα. Ξέρεις οι γαύροι, έχουν μια αρρώστια, νομίζουν ότι μόνο αυτοί έχουν λιμάνι, ενώ υπάρχουν πολλά. Η θάλασσα λοιπόν θα πάει στον Βοτανικό για να σκάσουν οι γαύροι και μετά στα Λιόσια, στην ΑΕΚ όπου θα φτιάξουμε τα ξύλινα τοίχοι του Θεμιστοκλή. Όπως οι αρχαίοι προστάτεψαν την πόλη από τους Πέρσες με τα ξύλινα τοίχοι, εμείς θα προστατέψουμε τα λεφτά μας στις Ελβετικές τράπεζες.          

Υπάρχει κάτι που πιστεύεις ότι θα γίνει το 2007 και δεν το περιμένει κανένας?

Ναι, επιτέλους μετά από πολλά πέτρινα χρόνια, θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα. Έτσι θα δικαιωθεί επιτέλους και ο Κόκκαλης που μέσα σε 11 χρόνια καταξοδεύτηκε και έφερε 3 παίκτες. Μιας και μιλάμε για πρωταθλητές, να πω καλή επιτυχία στην  Δυναμό Τυράνων που κάθε χρόνο παίρνει τον τίτλο στην Αλβανία και μαζί με τον Ολυμπιακό, να βγούν στην Ευρώπη να δείξουν το μεγαλείο τους.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου