Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αγοράζω νεφρά!...

Όταν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αποφάσισαν να συγκροτήσουν την κυβέρνηση για να σώσουν τη χώρα, δεσμεύτηκαν προεκλογικά για επαναδιαπραγμάτευση του καταστροφικού Μνημονίου με το λάθος φάρμακο που αντί να θεραπεύει σκοτώνει (Σαμαράς, Ζάππεια 1, 2, 3) ενώ ο αγαπητός Φώτης δεσμεύτηκε ακόμα περισσότερο, υποσχόμενος ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα αγωνιστεί για τη σταδιακή απαγκίστρωση από αυτή την επαχθή και καταστροφική συμφωνία. Νωπά είναι, δεν μπορεί, θα τα θυμούνται και οι ίδιοι. Μάλιστα, για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, υπογράφηκε και η σχετική γραπτή συμφωνία. Ανέτρεξα στο τελικό κείμενο και σας παραθέτω μερικά αποσπάσματα.
Ο πληθυσμός της χώρας, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, όχι ανάπτυξη δεν θα δει, αλλά θα συρρικνωθεί δραματικά και ο μέσος όρος ζωής των Ελλήνων θα φτάσει στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960!
ΣΤΟΧΟΣ της είναι να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει τον δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ”.
ΣΤΟΧΟΣ επίσης είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον.   Δεν θα αποτελείται από «φέουδα» κομματικών επιρροών (!!), θα λειτουργεί ενιαία, θα στηρίζεται στη διαφάνεια, στις προγραμματικές συμφωνίες των κομμάτων που τη στηρίζουν και στη στελέχωση όλου του διοικητικού μηχανισμού με αξιοκρατικά κριτήρια”.
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ της νέας κυβέρνησης και του Προεδρείου της Βουλής, θα αλλάξει ο Κανονισμός Λειτουργίας της, ώστε να προσαρμοστεί η άσκηση νομοθετικού έργου και ο Κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας. Έτσι θα αναβαθμιστεί (!) και ο ρόλος του Κοινοβουλίου”.

ΟΣΟ για τα εργασιακά, σημειώνεται: “Η συλλογική αυτονομία και η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας επανέρχεται στο επίπεδο που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σύμφωνα με το οποίο το ύψος του μισθού στον ιδιωτικό τομέα συμφωνείται μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτό περιλαμβάνει και τη ρύθμιση του κατώτατου μισθού που προβλέπεται στη ρύθμιση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.”
ΜΕ ΛΙΓΑ λόγια, τίποτα από όσα υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν δεν τηρείται. Και δεν τηρείται, γιατί κανείς από την τρόικα εσωτερικού δεν κατάφερε να διαπραγματευτεί τίποτα απολύτως. Υπάκουσαν -ως όμηροι- στην τρόικα, πωλούν την πατρίδα μας -το παρόν και το μέλλον της-, για να μείνουν στην εξουσία ως αντιπρόσωποι των κατακτητών. Ο αδίστακτος Στουρνάρας ανακοίνωσε χωρίς ντροπή, πως όλοι οι όροι που έθεσαν στους τροϊκανούς απορρίφθηκαν και ο “Ελλάς- Ελλάς Αντώνης Σαμαράς” που φώναζαν τα παιδάκια της ΟΝΝΕΔ, όταν τον ακολούθησαν στην ΠΟΛ.ΑΝ., θέλει να μείνει διευθυντής του κρατιδίου Γκρίχελαντ - ΠαλατιΝΑΤΟ.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους έκρινε αντισυνταγματικές τις νέες μειώσεις (για πέμπτη φορά) των συντάξεων ως προσκρούοντας στις αρχές της αναλογικότητας, την κατάργηση των δώρων Χριστουγένων και Πάσχα, του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους καθώς επίσης και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Την ίδια μέρα, απατώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Συλβάνας Ράπτη, η Κομισιόν παραδέχεται πως οι προτάσεις της τρόικας για τα εργασιακά στην Ελλάδα περιγράφουν οριακές καταστάσεις και είναι ασυμβίβαστες με τη νομοθεσία της Ε.Ε.
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ και η Ευρωζώνη έχουν υποταχθεί πλήρως στα γερμανικά συμφέροντα. Σαμαράς και Βενιζέλος (που μετά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ θα προσχωρήσει στη νέα Ν.Δ.) θεωρούν ότι είναι υπεράνω νόμων και συνταγματικών επιταγών, ελεύθεροι να παραβιάζουν μαζί με τις αγέλες των βουλευτών που σέρνουν τον όρκο τους για τήρηση των νόμων και τον σεβασμό του Συντάγματος. Οι νόμοι και το σύνταγμα είναι σεβαστά μόνον όταν εξυπηρετούν τα στενά ταξικά και προσωπικά τους συμφέροντα.
ΓΙΑ ΝΑ καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει και πού πάει το πράγμα, διαβάστε τα ρεπορτάζ για την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup της Τετάρτης, όπου τουλάχιστον επτά χώρες επιρροής της Γερμανίας δεν έδειξαν καμιά διάθεση να συμβάλουν άλλο με οικονομική βοήθεια. Μάλιστα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έφτασε στο σημείο να διατυπώνει την άποψη πως -πλέον- μοναδική λύση είναι η πλήρης διαχείριση όλης της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα να αναληφθεί από επιτροπεία που θα ορίσουν από κοινού η Ε.Ε. και το ΔΝΤ!!!
ΤΟ “ΠΕΙΡΑΜΑ ΕΛΛΑΣ”, όπως το περιέγραψε ο Σόιμπλε, έχει αποτύχει, η ελληνική κοινωνία έχει χρεωκοπήσει, αλλά τίποτα δεν τους εμποδίζει οι συναλλαγές να γίνονται σε ευρώ. Στο μεταξύ, ο πληθυσμός της χώρας με αυτήν την πολιτική θα συρρικνωθεί δραματικά και ο μέσος όρος ζωής των Ελλήνων θα φτάσει στα επίπεδα της δεκαετίας του 1960! Σύντομα εκτός από τα μαγαζιά “Αγοράζω Χρυσό” που πλημμύρισαν τους δρόμους θα ξεφυτρώσουν και μαγαζιά “Αγοράζω νεφρά”. Και μετά; Μετά θα έρθουν τα ξένα και τα ντόπια κεφάλαια που έχουν παρκάρει στις ελβετικές τράπεζες και στους φορολογικούς παραδείσους, όχι φυσικά για να κάνουν ανάπτυξη, αλλά για να εξαγοράσουν μισοτιμής όλη τη δημόσια περιουσία της χώρας. Γι' αυτό όμως δεν μπορεί να αποφασίσει ούτε ο Σόιμπλε, ούτε οι Σαμαροβενιζέλοι. Είναι υπόθεση και ευθύνη του ελληνικού λαού.
dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου