Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ο ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

του Χρίστου Λογαρίδη
Υποτίθεται πως ο άνθρωπος εξελίσσεται, πως από τον άνθρωπο των σπηλαίων, φτάσαμε στον σοφό άνθρωπο. Αλλά αν είναι έτσι, πως δέχθηκε ο σοφός άνθρωπος να μετατραπεί σε χρεωμένο άνθρωπο? Πως δέχθηκε από ελεύθερος να μετατραπεί σε μια λογιστική μηχανή? Πως δέχθηκε να του βάλουν μια τιμή στη ζωή του και να τον πουλάνε και να τον αγοράζουν? Πως δέχθηκε να μετατραπεί η ζωή του σε ένα χρηματιστήριο, πως από δημιουργός, έγινε δημιούργημα? Πως από ανεκτίμητος δέχθηκε να του φορέσουν τιμή, πως από άνθρωπος μετατράπηκε σε προιόν ?
Είναι πια οφθαλμοφανές, πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι η μεγαλύτερη απάτη που έγινε ποτέ εναντίων της ανθρωπότητας.
Ο Αριστοτέλης έγραψε 4 βιβλία που άφησε στην ανθρωπότητα, για να μας πει κάτι απλό, πως αν η οικονομία γίνει χρηματοπιστωτική, θα έρθει το χάος και η σκλαβιά. Το θεωρούσε τόσο σημαντικό, που δεν το έγραψε απλά, αλλά το ανέλυσε σε 4 βιβλία. Σε 4, όχι σε ένα. Τόσο σημαντικό το θεωρούσε.
Αλλά τι να μας πει και ο Αριστοτέλης μπροστά σε έναν Σημίτη, σε έναν ΓΑΠ, έναν Παπακωνσταντίνου, έναν Βενιζέλο και έναν Στουρνάρα.
Ο ένας ήταν απλά ένας φιλόσοφος και οι άλλοι τουλάχιστον τραπεζοηλίθιοι, συγνώμη, τραπεζοημίθεοι ήθελα να πω.
Η κρίση χρέους, είναι παγκόσμιο πρόβλημα, γιατί με έναν παράξενο τρόπο, οι χώρες έκαναν κάτι τουλάχιστον παρανοικό. Δέχθηκαν να μην ελέγχουν το χρήμα τους. Κάποτε, όταν μια χώρα χρειαζόταν χρήματα, απλά τα τύπωνε. Δηλαδή τα έβρισκε δωρεάν. Για έναν περίεργο λόγο όμως, παρέδωσαν αυτή την κυριαρχία που είχαν σε τράπεζες. Με λίγα λόγια, όταν χρειαζόντουσαν χρήματα, έπρεπε να τα αγοράσουν. Πόσο κάνει το κατοστάρικο? Εκατόν πενήντα, να το αφήσω?
Κάθε φορά λοιπόν που έπαιρναν χρήμα, χρεωνόντουσαν και φυσικά, αυτά τα χρέη, τα πλήρωναν οι πολίτες μέσα από απάνθρωπους φόρους. Μέχρι που φτάσαμε εδώ.
Φτάσαμε σε χρέη που απλά είναι αδύνατον να πληρωθούν. Πως θα πληρωθούν? Μα είναι απλό, πουλώντας την ίδια τη χώρα, μαζί με τους ανθρώπους.
Αν τώρα κάποιος πιστεύει πως αυτό είναι τυχαίο, μπορεί να αλλάξει πλευρό και να συνεχίσει τον ύπνο του δικαίου. Όλο αυτό το παρανοικό σκηνικό, είναι ένα οργανωμένο σχέδιο για να υποδουλωθεί ο πλανήτης σε μια σκοτεινή ελίτ.
Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη από κομπλεξικούς σχιζοφρενείς, που ήθελαν την επικυριαρχία του πλανήτη. Με τα όπλα και τη βία, με αίμα και σφαγές προσπάθησαν πολλές φορές, αλλά δεν τα κατάφεραν. Όλες οι αυτοκρατορίες κατέρρευσαν. Το ίδιο κάνουν και τώρα, απλά το κάνουν με το πιο ύπουλο όπλο που κατασκευάστηκε ποτέ. Το χρήμα.
Όλες οι κυβερνήσεις έχουν πουλήσει την ψυχή τους σε δαίμονες τραπεζίτες, εξαγόρασαν μια θέση σε αυτή τη παγκόσμια ελίτ, πουλώντας αξίες, τις χώρες τους και τους πολίτες.
Μόνο οι άνθρωποι μπορούν να τους σταματήσουν μόνο οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν την επιλογή για το μέλλον του πλανήτη, το μέλλον του ανθρώπου.
Είναι στο χέρι μας να θέσουμε ένα απλό ερώτημα στον εαυτό μας, θέλουμε να κάνουμε τον πλανήτη παράδεισο, η κόλαση?
Αν θέλουμε την κόλαση, κανένα πρόβλημα, απλά καθίστε στον καναπέ παρακολουθώντας τον Σουλειμάν, την Τρέμη και τον Καψή και αφήστε τη ζωή σας στα χέρια του κάθε σωτήρα Σαμαρά.
Αν όμως πιστεύεται πως μας αξίζει ο παράδεισος, πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά.
Στα έγγραφα που έκλεψαν, μάλλον ελευθέρωσαν, οι ανώνυμους από το υπουργείο οικονομικών, αποκαλύπτεται πως μας έχουν χρεώσει με πολλά κρυφά δισεκατομμύρια για 50 ακόμα χρόνια και φυσικά δεν σταματάνε, γιατί μέχρι τότε, θα μας έχουν χρεώσει μέχρι τη Δευτέρα παρουσία. Είναι ψεύτες και επικίνδυνοι για την ζωή, την ανθρωπότητα, σκλαβώνουν ακόμα και τις ψυχές που ακόμα δεν έχουν γεννηθεί. Μιλάμε για μεταφυσικό έγκλημα.
Τα δάνεια που παίρνουν και μας χρεώνουν, πάνε στις τράπεζες, σε απατεώνες που έφαγαν τα λεφτά, χρεωκόπησαν και αντί να τους βάλουν φυλακή, τους έχουν δώσει μέχρι τώρα 220 δις. Οι τράπεζες αυτές δεν είναι Ελληνικές. Τα χρήματα δηλαδή, πηγαίνουν αυτόματα σε αυτούς που μας δανείζουν και μας μένει μόνο το χρέος. Τα λεφτά που παίρνουν οι τράπεζες, δεν επιβαρύνουν τις ίδιες, αλλά εμάς. Στην ουσία, όσοι χρωστάτε κάποιο δάνειο, όχι μόνο δεν χρωστάτε, αλλά σας χρωστάνε δισεκατομμύρια.
Σταματήστε να φοβάστε, υπηρετήστε τη λογική και όχι την παράνοια, επικοινωνήστε μεταξύ σας, δημιουργείστε ανθρώπινες σχέσεις που διώχνουν τον φόβο και την τρομοκρατία των καναλιών. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον και σταματήστε να υπηρετείτε προδότες όχι απλά μιας πατρίδας, αλλά προδότες της ζωής, της ανθρωπότητας. Αν παραμείνετε φοβισμένοι, απλά ο μεσαίωνας θα μοιάζει με παιδική χαρά    
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου