Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Που είναι τα λεφτά οέο?


Του Χρίστου Λογαρίδη

Μεγάλη πλάκα έχει σύντροφε πρώιν καταναλωτή η ιστορία με τον βουλευτή που φυγάδευσε τα ωραία του λεφτάκια στην οικονομικά εξωτική Ελβετία, την ώρα που η πατρίδα ψάχνει ευρώπουλα με το τουφέκι και δεν βρίσκει ούτε κατοχικές δραχμές.
Ποιο μεγάλη πλάκα όμως, έχουν αυτοί που λένε πως θα βγεί μόνος του να μιλήσει. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι μαθηματικά αδύνατον για έναν πολύ απλό λόγο. Διότι δεν είναι μόνο ένας που έβγαλε τα λεφτάκια του στον οικονομικό παράδεισο που ονομάζουμε Ελβετία. Όλοι λοιπόν οι βουλευτές, νομίζουν πως η φασαρία γίνεται για κάποιον άλλο και περιμένουν και αυτοί με αγωνία, να δουν ποιος ηλίθιος την πάτησε και θα γίνει ρόμπα στα δελτία εξημέρωσης των ελεύθερων αντιδιαπλεκόμενων καναλιών.
Το θέμα αγαπητέ μου πρώην καταναλωτή, δεν είναι να βρούμε ποιος έβγαλε τα ευρώπουλα όξου, που λένε στα χωρία, αλλά ποιος δεν τα έβγαλε. Αυτό είναι πιο ρεαλιστικός στόχος.
Το δούλεμα των αυτόχθονων ιθαγενών όπως καταλαβαίνεις καλέ μου πρώην καταναλωτή, δεν έχει τέλος. Πρώτα φτιάχνουμε την Ελβετία, μετά διάφορους φορολογικούς παράδεισους σε κάτι εξωτικά νησιά και μετα λέμε πως δεν είναι ηθικό να χρησιμοποιούμε αυτά που εμείς δημιουργίσαμε για να ξεφεύγουμε από την εφορία, που επιβάλουμε στους ιθαγενείς.
Αν πραγματικά φίλε μου πρώην καταναλωτή, ήθελαν οι Βενιζελοπαπαδήμοι και οι Μερκελοσακοζί να πατάξουν την φοροδιαφυγή, θα καταργούσαν την Ελβετία. Όσο βλέπεις λοιπόν την Ελβετία να ζει και να βασιλεύει, να ξέρεις πως απλά μας δουλεύουν κανονικά και με τον νόμο τους. Αυτά και καλή διασκέδαση στα δελτία εξημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου