Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

2013 Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΖΑΜΙΑΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Τα οικονομικά της χώρας πάνε από το κακό στο χειρότερο και η Μέρκελ απειλεί την χώρα, πως αν δεν βρει λεφτά να πληρώσει τους τραπεζίτες αφεντικά της, θα διορίσει πρωθυπουργό ξανά τον ΓΑΠ. Για να μην έρθει τόσο άδοξα η συντέλεια, η κυβέρνηση μετά από ολονύχτια συνεδρίαση στον Ρέμο, αποφασίζει τα Χριστούγεννα να γιορτάζονται όλο τον Ιανουάριο και δίνει μπλοκάκια σε όλα τα επτάχρονα, ώστε να κόβουν αποδείξεις από τα κάλαντα, που επιτρέπονται με νόμο κάθε μέρα. Ειδική ομάδα εφοριακών πηγαίνει μαζί με τα επτάχρονα ώστε να μη κλέβουν. Τελικά όμως οι εφοριακοί απλά παίρνουν μίζα από τα επτάχρονα που φτάνει το 95% και αφήνει στα επτάχρονα κάτι ψιλά για κουλούρι. Μπορεί λοιπόν το ιδιοφυές αυτό μέτρο να μην έδωσε ούτε ένα ευρώπουλο στα άδεια ταμεία, αλλά όπως είπε ο πρωθυπουργός, εκπαίδευσε τα μικρά στους νόμους της αγοράς, τον καπιταλισμό και την δημοκρατία. Ετσι λοιπόν με τόσο εκπαιδευμένα παιδιά, η χώρα μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία.

ΣΩΘΗΚΑΜΕ

Επιτέλους σωθήκαμε…

Με περηφάνια ο πρωθυπουργός της χώρας, που δεν είναι χώρα, αλλά χώρος, όπως έχει πει, και άρα σαν χώρος μπορεί να πουληθεί μια χαρά, ανακοίνωσε πως κατάφερε να πάρει καμιά πενηνταριά δις. Το μεγαλύτερο πακέτο που δόθηκε ποτέ σε χώρα όπως είπε.
Μόνο που θυμάμαι πολύ καλά έναν άλλο πρωθυπουργό, τον ένα και μοναδικό ΓΑΠ, πού είχε πει ακριβώς το ίδιο πριν δυο χρόνια, και φυσικά όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε, πως αυτά τα λεφτά, δεν βοηθάνε τη χώρα, αλλά τη βουλιάζουν όλο και περισσότερο στην ύφεση, με μοναδικό προορισμό την πώληση της για ψίχουλα  σε τοκογλυφικές χώρες και τράπεζες.
Αυτά τα χρήματα, όπως και τα προηγούμενα, δεν έρχονται ποτέ στην χώρα, απλά καταγράφονται λογιστικά σε έναν υπολογιστή και μεταφέρονται σε έναν άλλο. Στην ουσία είναι λογιστική πράξη, λογιστική απάτη, που χρεώνει τη χώρα με ακόμα μεγαλύτερα βάρη.

ΠΟΛΕΜΟΣ

Μας κύριξαν τον πόλεμο

Χρόνια τώρα η κυβέρνηση έχει περάσει στην παρανομία. Έχει κυριολεκτικά ξεσκίσει το σύνταγμα και κάθε έννοια δικαίου, αποκαλύπτοντας το πραγματικό της πρόσωπο. Πίσω από την μάσκα της δημοκρατίας, υπάρχει το πρόσωπο του φασίστα. Δεν έχει καμιά σημασία αν ο φασισμός δεν εκφράζεται ακόμα με τα όπλα, αλλά με το χρήμα. Είναι ένας οικονομικός φασισμός.
Ένα εξόφθαλμο παράδειγμα, είναι το χαράτσι, που είναι εκτός λογικής και αντισυνταγματικό. Πολίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη δικαιώθηκαν και κέρδισαν μια απόφαση που απαγορεύει την είσπραξη του από τη ΔΕΗ.
Ο κύριος Στουρνάρας όμως, που είναι και πατριώτης όπως λέει, έγραψε κανονικά την δικαιοσύνη και αποφάσισε μόνος του να συναιχιστεί η παρανομία μιας κυβέρνησης που μόνο σκοπό έχει την εξόντωση των πολιτών, για την ευημερία των τοκογλύφων.

ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ

Του Χρίστου Λογαρίδη

Κάτα κάτα καταρρέουν

Το παιχνίδι της εξουσίας είναι πια τόσο χοντρό, που δεν το αντέχει ούτε η ίδια η εξουσία. Πάντα ήταν χοντρό και απάνθρωπο, αλλά τώρα το τοξικό λίπος δεν κρύβεται με τίποτα. Μόνο οι ανόητοι πια δεν καταλαβαίνουν την απάτη και το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαδραματίζεται.
Μας λένε εδώ και χρόνια, πως δεν μπορεί η χώρα να βγει στις αγορές, δηλαδή να κάνει συμφωνίες με τους επικυρίαρχους του πλανήτη, τους τραπεζίτες και γι αυτό έχουμε ανάγκη την τρόικα.
Είναι όμως έτσι? Τα έγγραφα που «ελευθέρωσαν» οι ανώνυμους από το υπουργείο οικονομικών, άλλα λένε. Από τότε που η χώρα μπήκε στον πολιορκητικό κλοιό των δανειστών, το Ελληνικό κράτος έχει κάνει 17 «σουάπς» με τράπεζες αξίας πάνω από 60 δις ευρώ. Συνεργάζεται δηλαδή με τις αγορές μια χαρά. Στην ουσία μια χαρά και δυο τρομάρες, από τη στιγμή που φορτώνουν τη χώρα με κρυφό δανεισμό που θα σκάσει τα επόμενα χρόνια.