Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΣΩΘΗΚΑΜΕ

Επιτέλους σωθήκαμε…

Με περηφάνια ο πρωθυπουργός της χώρας, που δεν είναι χώρα, αλλά χώρος, όπως έχει πει, και άρα σαν χώρος μπορεί να πουληθεί μια χαρά, ανακοίνωσε πως κατάφερε να πάρει καμιά πενηνταριά δις. Το μεγαλύτερο πακέτο που δόθηκε ποτέ σε χώρα όπως είπε.
Μόνο που θυμάμαι πολύ καλά έναν άλλο πρωθυπουργό, τον ένα και μοναδικό ΓΑΠ, πού είχε πει ακριβώς το ίδιο πριν δυο χρόνια, και φυσικά όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε, πως αυτά τα λεφτά, δεν βοηθάνε τη χώρα, αλλά τη βουλιάζουν όλο και περισσότερο στην ύφεση, με μοναδικό προορισμό την πώληση της για ψίχουλα  σε τοκογλυφικές χώρες και τράπεζες.
Αυτά τα χρήματα, όπως και τα προηγούμενα, δεν έρχονται ποτέ στην χώρα, απλά καταγράφονται λογιστικά σε έναν υπολογιστή και μεταφέρονται σε έναν άλλο. Στην ουσία είναι λογιστική πράξη, λογιστική απάτη, που χρεώνει τη χώρα με ακόμα μεγαλύτερα βάρη.
Αλλά ακόμα και αν ερχόντουσταν εδώ,  δεν μας τα χαρίζουν, θα τα επιστρέψουμε με τόκο. Θα τα πληρώσουμε εμείς δηλαδή, με νέες φοροεπιδρομές, νέα απάνθρωπα μέτρα, νέα ύφεση. Ο φαύλος κύκλος δηλαδή θα συνεχιστεί μέχρι να μη μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα.
Υπάρχουν φυσικά και αυτοί, που λένε πως σωθήκαμε, ακόμα μια φορά, πραγματικά έχω χάσει τον λογαριασμό πόσες φορές μας έσωσαν, δημιουργώντας στρατιές ανέργων και άστεγων. Τόσο πολλές, που οι άνεργοι σήμερα, είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους και φυσικά αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και μπράβο στο πολιτικό σύστημα που κατάφερε κάτι τέτοιο. Μιλάμε για παγκόσμιο ρεκόρ.
Αυτοί λοιπόν που για ακόμα μια φορά λένε πως σωθήκαμε, μιλάνε για τον εαυτό τους, για το διεφθαρμένο τους σύστημα. Θα συνεχίσουν να είναι υπάλληλοι ξένων κατακτητών και τραπεζιτών, θα παίρνουν μίζες από την πώληση της χώρας, θα βγάλουν τα λεφτά στην Ελβετία, η κάπου αλλού και εμείς θα κόβουμε το στραγάλι στα τέσσερα για να τραφούμε. Αν υπάρχει και κανένα στραγάλι.
Αν τώρα πιστεύει κάποιος που δεν είναι τραπεζίτης, πως θα πάρει έστω και ένα ευρώπουλο από τα δις που θα μας σώσουν, ας πάρει ένα τηλέφωνο στη Νου Δού, να μπεί στη λίστα για τα ευρά. Θα τα μοιράζει προσωπικά ο πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης στους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Για να μη γίνει όμως χαμός και δημιουργηθούν ουρές, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, η κυβέρνηση θέλοντας να δείξει το ανθρώπινο και ευρωπαικό της πρόσωπο, δημιουργεί λίστες αναμονής με σειρά πρωτερεότητος, ώστε να μη ταλαιπωρηθεί ο έλλην φορολογούμενος. Αυτά είναι συστήματα.
Πάρτε λοιπόν τηλέφωνο, να μάθετε πότε θα περάσετε από τα γραφεία της Νου Δυο να κονομήσετε.
Το δούλεμα πέφτει σύννεφο, ξαφνικά οι Γερμανικές εφημερίδες ανακάλυψαν πως υπάρχει στην Κρήτη φυσικό αέριο αξίας 450 δις ευρώ. Το καταλάβαμε φίλοι Γερμανοί, θα ξεχρεώσουμε με τον ορυκτό πλούτο. Η Γερμανία μπορεί να είναι μια χώρα που παράγει, αλλά δεν έχει δική της ενέργεια. Είναι εξαρτημένη από άλλες χώρες ενεργειακά. Πως θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα? Ε, ακόμα να καταλάβεις?
Πρώτα βρίσκεις μια χώρα με διεφθαρμένους πολιτικούς, που για να κονομήσουν και να σώσουν το τομάρι τους, δεν διστάζουν να υπερχρεώσουν τη χώρα και να την οδηγήσουν στα δόντια των τοκογλύφων του πλανήτη. Φυσικά αυτή η χρεωμένη και κατεστραμένη χώρα, πρέπει να είναι πλούσια, αλλά ο λαός της να μη το ξέρει γιατί το πολιτικό σύστημα τον κοιμίζει συστηματικά και με επιστημονική μέθοδο.
Το επόμενο βήμα είναι η εξαθλίωση του λαού, που δεν μπορεί να σκεφθεί εθνικά, απλά ψάχνει ένα πιάτο φαί και για να διώξει την πείνα και τον φόβο του, δεν θα έχει πρόβλημα να πουλήσει τα πάντα.
Μετά έχουν ξεπουληθεί τα πάντα, είσαι σκλάβος σε μα πλούσια χώρα, όπως στην Αφρική και λες και ευχαριστώ. Απλά πράγματα.
Αυτά φυσικά γίνονται μόνο σε χώρες τις Αφρικής και καμιά σχέση με τη δική μας χώρα, που είναι πολιτισμένη και μέλος της Ευρωζώνης.
Καλή χρονιά…
 Χ.Λ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου